U sklopu niza jesenskih događanja u Čazmi, ovog vikenda nas očekuje prvi Jesenski sajam cvijeća na gradskom trgu. Manifestacija će se održati u subotu, 14. listopada, s početkom u 8:00 i trajat će do 16:00 sati.

Ideja za organizaciju sajma proistekla je iz velikog interesa koji su mještani Čazme pokazali za Sajam cvijeća u travnju.

– Moram reći da veliki interes za cvjetni sajam u travnju od strane mojih sugrađana zapravo je rezultirao idejom da pokušamo napraviti i jesensku čaroliju cvijeća na čazmanskom trgu, izjavila je Ivana Sabljak Murlin direktorica Turističke zajednice Grada Čazme.

Prvi Jesenski sajam cvijeća donosi raznovrsnu ponudu cvjetnih sadnica, lončanica, trajnica, sukulenata, ukrasnog bilja, grmlja i drveća. S preko deset izlagača, posjetitelji će imati priliku pronaći nešto što će uljepšati njihove domove, vrtove i okućnice.

Cilj ovog prvog sajma jest napuniti trg cvijećem i raznobojnim i mirisnim cvjetnim čarolijama te omogućiti svakom posjetitelju da pronađe nešto što će ispuniti njihove cvjetne želje.