Nagrađeni najbolji vrtlari

„Vrt je ogledalo srca „-rekla je s osmjehom na licu vlasnica najljepše okućnice Sanja Klika

Dokazano je da boravak na otvorenom i zelenilo pozitivno djeluju na ljude. Vrtlarenje je idealno za sve dobne skupine, a istovremeno čuva psihičko i fizičko zdravlje. U borbi protiv stresa,depresije i ostalih problema jedno od najboljih rješenja je izaći u vrt i primiti se posla. Može i na balkon. Tegla cvijeća okupirati će misli i učiniti život ljepšim. Dodatno zadovoljstvo je ako taj vaš trud i rad netko primijeti i još nagradi…

Grad Daruvar kontinuirano prati i nagrađuje najbolje vrtlare zahvaljujući Komisiji za gospodarenje zelenim površinama još od 2005.godine. Tako su oni najbolji nagrađeni za svoj trud i rad. U jakoj konkurenciji  od njih ukupno 15 koliko je u prvom krugu  lijepo uređenih okućnica i balkona pratila Zelena komisija  izabrano je njih ukupno šest, tri plus tri.

Ne skrivajući zadovoljstvo nagrađeni su s osmjehom primili nagrade koje im je uručio gradonačelnik Damir Lneniček i dogradonačelnica Vanda Cegledi:

-Zahvaljujem svima vama koji  uređujete svoje okućnice i balkone jer tako naš grad činite još ljepšim.  Zelene površine su zaštitni znak našega grada.-rekao je tom prilikom gradonačelnik

Prema rezultatima tajnog ocjenjivanja kroz  dva kruga, nagradu najljepše okućnice dobili su:

1. Sanja Klika ,Slavonka 21                         – 100 eura

2. Obitelj Santo, Lipovac Majur 47             –  70eura

3. Blaženka Tomek, J. Jelačića 64.              –  40 eura

Nagradu za najljepše uređene balkone dobili su:

1. Obitelj Čuhnil, A. G. Matoša 6                  –  70eura

2. Obitelj Kral, Frante Burjana 27                   -40eura              

3. Olivera Matković, Bjelovarska 181.            -25eura  

Bonove koje su nagrađeni dobili moći će iskoristiti za kupnju biljnog materijala na Cvjetnom sajmu 21.listopada.   

Ove godine Zelena komisija Grada Daruvara dodijelila je i Posebno priznanje Grada Daruvara  za pravne osobe. Nju je dobio Marko Pilat vlasnik obrta Masa a  za uređenje okoliša uređenje okoliša Little Italy Puba.

Više pročitajte u novom izdanju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika