Prva četiri ovosezonska kola u 1.B hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever rukometaši Bjelovara okončali su na željeni način. Ostvarili su četiri pobjede što im je donijelo maksimalnih osam bodova, a uz to su pokazali veliko zajedništvo. Iz svake utakmice iskočio je netko novi što itekako može veseliti i sada zapravo svaki  novi izazov naših „Kesizubaca“ očekujemo s ogromnim nestrpljenjem. Prvi sljedeći bit će već ove nedjelje – 15. listopada u požeškoj dvorani „Tomislav Pirc“ gdje će Bjelovarčani odmjeriti snage s tamošnjim istoimenim domaćinom. Akcija će početi u 17 sati u sklopu petoga kola.

Valja naglasiti kako požeška momčad, baš poput igrača trenera Željka Čagalja visoko kotira u ovom rukometnom društvu. Naime, Slavonci su do sada sakupili šest bodova te im je taj učinak ovoga trenutka dovoljan za peto mjesto. Da budemo precizni do krajnjih granica, RK Požega ima samo dva boda manje od drugoplasiranog Bjelovara i jasno je da ima namjeru slavljem dostići svog ovotjednog suparnika, odnosno nanijeti mu prvi poraz.

Nadalje, glavni domaći aduti su braća Antunović – Marko i Ivan, inače bivši rukometaši križevačkog KTC-a. Riječ je od igračima koji će Bjelovaru prijetiti s vanjskih pozicija, no sigurni smo kako ih je Čagalj, zajedno sa svojim stručnim stožerom, pa i samim akterima na parketu dobro proučio i kako ih neće niti najmanje podcijeniti. Uostalom, on to nikada ne radi, pa, zašto bi sada bilo drugačije. Shodno svemu navedenome, u srcu naše ravne Slavonije može se očekivati pravi rukometni rat, derbi u svakom smislu riječi, a nadamo se da će nakon svih zbivanja s pobjedničkom pjesmom na usnama parket napustiti momci iz rukometnog grada Bjelovara.

Naravno, to će lakše ostvariti ukoliko s tribina čuju podršku i stoga se ne dvoumite. Za novi radni tjedan zagrijte se u Požegi. Još jednom dokažimo kako smo pravi rukometni simpatizeri te pomognimo RK Bjelovar u nastojanju očuvanja stopostotnog učinka. Samo jako, nema labavo! Iznad svih – RK Bjelovar!