Nogometaši Bjelovara nalaze se u očiglednoj krizi. Njihova igra nije na očekivanoj razini već unazad nekoliko kola Super Sport Druge hrvatske nogometne lige što je, nažalost po njih te njihove navijače vidljivo na ljestvici ovoga nogometnoga društva. Naime, izabranici trenera Zorana Marčetića dvoboj protiv momčadi Dugog Sela dočekuju na 10. poziciji s brojkom 10 u rubrici bodovi. Dakle, njihova priča se ovom prilikom vrti oko okrugle „desetke“, dok će NK Dugo Selo u Bjelovar stići kao tek 15. s još skromnijim učinkom. Preciznije, dugoselski sastav na svom kontu za sada ima šest bodova, pa ne treba biti previše pametan kako bi se zaključilo da je ovdje riječ o dva kolektiva iz donjeg doma ukupnog poretka, odnosno da je i jednima i drugima ovaj meč od iznimne važnosti. Kako zbog poboljšanja bodovnog stanja, tako i zbog vraćanja nedvojbeno izgubljenog samopouzdanja.

Inače, igrat će se u sklopu devete prvenstvene runde, poprište će, nadolazeće subote – 14. listopada biti novoizgrađeni bjelovarski gradski stadion, a prvi sučev zvižduk začut će se u 15 sati. Isto tako, još jedna dodatna draž svega ovoga leži u činjenici što boje dugoselskog kluba brani Deni Kakša. Riječ je o Bjelovarčaninu, vrataru koji je svojevremeno stajao upravo između bjelovarskih vratnica i kojega zapravo, ovdašnjim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu nije potrebno puno predstavljati. Njegove kvalitete su neupitne što je ovaj mladić dokazao i participiranjem u dalekoj Švedskoj, a hoće li on, zajedno sa svojim sadašnjim suigračima uspjeti dodatno „zapapriti“ Bjelovarčanima preostaje nam provjeriti.

Ipak, nadamo se da neće biti tako, odnosno da će Marčetić i njegovi majstori pronaći načina kako konačno doći do pozitivnog završetka. No, naravno, uz razrađenu taktiku neophodna je i gromoglasna podrška s tribina. Stoga, i ovo subotnje poslijepodne provedite na bjelovarskoj nogometnoj ljepotici te svi zajedno pokažimo da smo uz svoje ljubimce čak i u ovim teškim trenucima. Zasigurno, naša podrška sada im je najvažnija. Jer, ako si pravi navijač, uz svoju voljenu momčad si uvijek – i kada ide po planu, ali i kada ne cvjetaju ruže. Bjelovare, moj voljeni grade – samo jako, idemo po bodove.