I ove godine  Etno park u Velikom Trojstvu 15. listopada 2023. godine priprema dan ispunjen aktivnostima i prirodnim ljepotama jer će se po 6. put održati manifestacija Jesen na Bilogori.

Posjetitelji će moći uživati u izložbi malih životinja, jahanju ponija i terapijskih konja, te razgledati autentičan etno postav s tradicionalnim ruhom i uporabnim predmetima karakterističnim za bjelovarsko-bilogorski kraj. Tijekom manifestacije, imat će priliku upoznati se s multietničkom kulturom i tradicijom tog kraja, a gastronomska ponuda sigurno će zadovoljiti sva nepca.

Za ljubitelje aktivnog odmora, Etno park i okolna Bilogora nude brojne mogućnosti za planinarenje, biciklizam i šetnje kroz prekrasnu prirodu koja blista posebnim sjajem u jesen.

Najmlađi posjetitelji imat će priliku sudjelovati u sportskim igrama, kreativnim radionicama i zabavnim predavanjima o prehrani, pružajući im dan ispunjen zabavom i kreativnošću na otvorenom, daleko od suvremenih tehnologija.

Tijekom dana, bit će organizirane likovne radionice, tonske radionice “Open Mind” i popularno oslikavanje lica za djecu.

Uz radionice i izložbeni prostor, posjetitelje očekuje i cjelodnevni zabavni program s nastupom popularnih “Cura Iz Centra”, koji će ih razveseliti i rasplesati.

Organizatori su također osigurali 40% popusta na karte za vlak za one koji preferiraju aktivni odmor i žele istražiti prekrasan krajolik oko Velikog Trojstva.

Uz biciklističku avanturu, planinarenje i aktivnosti na otvorenom, manifestacija će posjetiteljima omogućiti i upoznavanje s proizvodima domaćih OPG-ova, gdje će moći kupiti zimnicu, domaće začine, medove, sireve, rakije i druge proizvode, podržavajući lokalne proizvođače.

Etno park u Velikom Trojstvu predstavlja jedinstven kompleks s bogatom kulturnom baštinom i idealnu kulturnu vikend destinaciju. Ovdje ćete pronaći zavičajnu etno-zbirku koja broji oko tisuću različitih eksponata koji vjerno prikazuju život, kulturu i običaje prošlih vremena na Bilogori. Također, etno-okućnica pruža autentičan prikaz seoskog načina života i tradicionalne gradnje.

Svi su dobrodošli u Veliko Trojstvo, gdje će se u kompletu proslaviti jesen, priroda i bogatstvo ovog kraja. Vidimo se u nedjelju, 15. listopada 2023., u Etno parku Veliko Trojstvo!