Sezona ligaških natjecanja u stolnom tenisu je službeno započela, a bjelovarske stolnotenisačice su se istaknule sjajnim početkom u 1. Ligi – istok.

Liga je započela 30. rujna 2023. domaćom utakmicom protiv favorizirane ekipe Pitomače. U tom izazovnom susretu, uz iskusnu Ivanu Grgić, na terenu su se pojavile mlada reprezentativka u-13 godišta Klara Končar, koja se trenutno nalazi na 29. mjestu aktualne Europske rang liste, te Matea Dolenec. Rutiranom pobjedom Ivane Grgić, Bjelovarske stolnotenisačice su stekle početno vodstvo.

Ključni trenutak susreta dogodio se u trećem meču, gdje je Klara Končar pobijedila 3/0 u setovima protiv Šaš Nike, brončane sa prošlog prvenstva Hrvatske u-13 godišta, donoseći Bjelovarkama vodstvo od 2/1. U igri parova, nakon dugo traženja pravog ritma, Ivana i Klara uspjele su preokrenuti susret na 3/2. Ivana Grgić je zatvorila ovu uspješnu večer svojom drugom pojedinačnom pobjedom, čime su Bjelovarske stolnotenisačice osvojile meč s rezultatom 4/1.

Protekle subote, Bjelovarke su imale izazovno gostovanje kod Vinkovačke Cibalije i Osiječkog Vodovoda. Na put prema Slavoniji krenule su Ivana Grgić, Klara Končar i povratnica u domaće redove, Ema Malešević. Gostovanje kod Cibalije bilo je izuzetno zahtjevno, no uz dvije pobjede Ivane Grgić i bod u paru, briljantna Klara Končar osigurala je konačnu pobjedu od 4/2.

Susret protiv Vodovoda popodne je krenuo u samo jednom smjeru, uz dvije pobjede Eme Malešević, pobjedu u paru te Ivane Grgić, rezultirajući konačnih 4/1 i punim plijenom iz Slavonije.

Bjelovarske stolnotenisačice trenutno se nalaze na drugom mjestu s maksimalnih 6 bodova, a sljedeći susret zakazan je za 21. listopada 2023. u Bjelovaru protiv ekipe Graničara iz Slavonskog Broda, gdje se očekuju novi bodovi i nastavak njihove uspješne sezone.