0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Odličan start bjelovarskih stolnotenisačica

Nove vijesti

30. rujan bio je rezerviran za početak svih hrvatskih stolnoteniskih liga. To znači da su u svoja stolnoteniska uzbuđenja krenule i stolnotenisačice Bjelovara koje će ove sezone participirati u Prvoj hrvatskoj ligi Istok, a naglasimo kako je STK Bjelovar mahom sačinjen od domaćih imena. Naravno, ta je činjenica za svaku pohvalu te se od Bjelovarčanki, koje su u akciju krenule domaćim dvobojem protiv favorizirane Pitomče s punim pravom očekuju zapažena postignuća.

Govoreći o ovome, važno je istaknuti kako su protiv Pitomačanki, uz iskusnu Ivanu Grgić zaigrale i Klara Končar te Matea Dolenec. Inače, Končar je zasigurno budućnost ovdašnjeg stolnog tenisa obzirom da je riječ o trinaestogodišnjakinji koja se trenutno nalazi na 29. poziciji europske rang liste. Nadalje, Grgić je rutinskom pobjedom domaćina dovela do početne prednosti, dok se ključan detalj ovog bjelovarsko-pitomačanskog okršaja zbio u trećem meču.

Naime, Končar je s 3:0 u setovima savladala Niku Šaš, brončanu s prošlog prvenstva Hrvatske. Bilo je to ukupnih 2:1 za STK Bjelovar, ali niti tu nije bio kraj uzbuđenjima. Svi ovi navodi zapravo znače da je uslijedila igra parova u kojoj su bjelovarske boje branile Grgić i Končar. Imao je ovaj par velikih, činilo se nedostižnih 2:0 u setovima, međutim došlo je do prekreta na 2:3. Stoga, najiskusnija – Grgić je bila primorana rješavati stvari. Ona je to naposljetku i napravila ostvarivši svoju drugu pojedinačnu pobjedu. Bilo je 4:1 u njenu korist, a ista je dovela i do ukupnog trijumfa Bjelovara.

Nastavljamo sa zbivanjima netom okončanog vikenda. Bjelovarčanke su u subotu – 7. listopada pred sobom imale dupli program, i to u ravnoj Slavoniji. Gostovale su u Vinkovcima kod tamošnje Cibalije, da bi potom odmjerile snage s osječkim Vodovodom. Igrale su Grgić, Končar i povratnica Ema Malešević, a vinkovački ispit bio je istovjetan onom otprije tjedan dana. Predvodnica je s dva slavlja bila Grgić, dok je odlična u paru ponovo bila Končar. Priča je završena s konačnih 2:4, a ne možemo ne spomenuti kako je ovaj meč trajao iscrpljujuća tri i pol sata. Dakle, bila je to ogromna, bespoštedna bitka.

Nakon male proslave uslijedila je popodnevna akcija, ona protiv Vodovoda u Osijeku. Ona je bila potpuno jednosmjerna. U dva je navrata pobjeđivala Malešević, jedno pojedinačno slavlje dodala je Grgić, a uspješan je bio i bjelovarski par. Ukupan ishod glasio je 1:4, pa su članice STK Bjelovar Slavoniju napustile onako kako su željele – s pobjedničkom pjesmom na usnama. Stoga, sada nam samo preostaje čestitati im te s velikim nestrpljenjem čekati 21. listopad kada će stolnotenisačice Bjelovara braniti drugo mjesto na kojem se trenutno nalaze s maksimalnih šest bodova, odnosno tražiti nove bodove u svojoj dvorani protiv slavonskobrodskog Graničara.  

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika