Jučer navečer, u Velikoj Pisanici, dogodio se nesretan incident prilikom kojeg je dijete teško ozlijeđeno tijekom igre na gradilištu dječjeg vrtića.

Prema riječima načelnika Fredija Palija, nesreća se dogodila u večernjim satima, nakon što je već pao mrak. Nekoliko djece je došlo na gradilište ispred zgrade Općine.

– Ušla su djeca u zabranjen prostor ograđenog gradilišta i jedan je dječak upao u jamu, duboku dva i pol metra i nastradao, kazao je Pali i apelirao na roditelje:

– Apeliramo i molimo sve roditelje da djecu ne puštaju u okolicu gradilišta jer se izvode radovi. Postoje tamo table koje označavaju da je zabranjen pristup. Molimo roditelje da djeca ne borave u parku. Prvi koji moraju zabraniti djeci pristup su roditelji, kaže Pali.

– Dio gradilišta gdje se nalazi jama u koju je dijete palo bila je omeđena prirodnom ogradom, visokom živicom, a tu je i zatvoren prolaz gdje ulaze radnici, tako da nitko ne može proći. Dijete se nekako uspjelo provući kroz te prepreke, ne samo on, nego je bilo još djece. Još nije jasno kako su se djeca uvukla unutra usred noći i što su tamo radila. Nažalost, dijete je ozlijeđeno. Nadamo se da će s dječakom biti sve u redu, rekao je Pali.

Nakon ovog incidenta napravljen je policijski očevid, a na terenu je bila i građevinska inspekcija.