0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Potpuna dominacija ŽRK Bjelovar – varaždinska Koka kao da nije došla na ovaj susret

Nove vijesti

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA RUKOMETAŠICA; SEZONA 2023./2024.; 5. KOLO:

ŽRK BJELOVAR – ŽRK KOKA VARAŽDIN 38:23

Susret ŽRK Bjelovar i varaždinske Koke trebao je bio novi ženski rukometni prvenstveni derbi u rukometnom gradu. Trebala je to biti nova velika bitka za svaki centimetar parketa bjelovarske dvorane Europskih prvaka, ali ništa od navedenog nije se zbilo. Naime, najbolji Bjelovarsko-bilogorski sportski kolektiv unazad nekoliko godina, predvođen trenerom Darijom Obranom još je jednom prezentirao svu svoju moć, svu svoju raskoš te je naposljetku slavio super uvjerljivu pobjedu konačnim rezultatom 38:23.

Shodno navedenome, gošće niti u jednom trenutku nisu opasnije zaprijetile svom raspoloženom suparniku i zapravo su djelovale kao drogirani boksač. Domaće djevojke su već na samome startu kreirale seriju 8:0 što znači da su s 4:3 u 5. minuti otišle na 12:3 u 12. time praktički već tada razriješivši sve dileme. Stoga, kasnija faza dvoboja bila je samo uživanje za sve na terenu, ali i one okupljene na bjelovarskim tribinama. Na predah se otišlo s domaćom prednošću 22:13, pa su polovicom nastavka prigodu zaigrati dobile i mlađe članice ŽRK Bjelovar, one iz drugoga plana.

Od tih djevojaka u najboljem svjetlu se pokazala Renata Petrović, razaračica s vanjskih pozicija kojoj u budućnosti predstoji mukotrpno trenirati u nastojanju da postane još bolja, odnosno da postane dio nove generacije bjelovarskih rukometašica. Ona je ovu potpuno jednosmjernu priču okončala s četiri pogotka, dok je najefikasnija ipak bila najdugovječnija članica ovog sastava – Ana Maria Gavrić. Poentirala je Gavrić u devet navrata s tim što treba napomenuti i to da je vratarka Karmela Pokopac zaustavila 10 suparničkih pokušaja (dva sedmerca). S druge strane, „Kokicama“ iz Varaždina nije pomoglo niti osam golova Lucije Jandrašić, inače bivše igračice bjelovarskog kluba.

Stoga, sada nam preostaje samo čestitati ŽRK-icama te vam prenijeti Obranova razmišljanja.

–Utakmica koja je bila lakša od očekivanja. Sve je prošlo onako kako smo planirali i uzeli smo dva nova prvenstvena boda. Moram iskreno reći da smo se pomalo pribojavali ovog meča, i to iz nekoliko razloga. Prvi je taj što smo odigrali dva europska susreta u svega dva dana, dok je drugi dug put u Luksemburg i natrag u Bjelovar. Zapravo, nismo mogli znati hoćemo li dobro ući u novi ritam prvenstvenih dvoboja. Sva sreća, uspjeli smo reagiravši na pravi način. Ipak, mislim da je ŽRK Koka Varaždin pružio puno lošiju partiju nego što to objektivno može. Uzrok toga ne znam, ali mi smo to iskoristili uvjerljivo trijumfiravši. Praktički, već od sredine prvog poluvremena smo kontrolirali zbivanja na parketu te su nam stvari išle na mlin.

Sada nam predstoji pauza zbog reprezentativne stanke, a istu ćemo iskoristiti kako bismo dodatno podigli razinu treninga. Potom nas očekuje jedno izrazito neugodno gostovanje u Labinu kod ligaškog novaka – ŽRK Rudar. Veselim se tome, a zapravo znamo gotovo sve o njemu. Riječ je o skupu iskusnih igračica koje su u prijašnjim sezonama igrale po ostalim našim prvoligaškim klubovima, pa shodno tome, poznato nam je tko „pokriva“ koju poziciju.

Ono što nam još uvijek nije poznato, odnosno ono što još moramo vidjeti jest to kako se ta sadašnja momčad slaže, kako se ukomponirala. Ono što je sigurno jest to da je dvorana „Franko Mileta“ jako teško osvojiva jer tribine uvijek budu ispunjene. No, još jednom ponavljam – stvarno se veselim tom izazovu te sam uvjeren da će to biti jedna uistinu lijepa rukometna utakmica – ovako nam je govorio strateg bjelovarskog ženskog rukometnog prvoligaša.  

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika