6 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

NK Bjelovar – njegov uzrast U13 pokorio odličan turnir u Biogradu na Moru

Nove vijesti

Kako bjelovarski nogomet ne mora brinuti za svoju budućnost dokazalo se i na nedavno završenom trodnevnom turniru mlađih kategorija „Biograd Kup“ čije je poprište bio Biograd na Moru, a čiji je organizator Golmanija. Naime, mladi nogometaši NK Bjelovar, uzrast U13, predvođen trenerom Antoniom Cohom se u svoj grad, nakon velike borbe i mnoštva uzbuđenja vratio sa zlatnim medaljama oko vrata te pobjedničkim peharom. Bjelovarske nogometne nade su do tog ogromnog uspjeha stigle u konkurenciji 20 momčadi raznih hrvatskih nogometnih škola, a grupnu fazu su prošle ostvarivši tri pobjede, jedan neriješen ishod doživjevši samo jedan poraz.

Zapravo, važno je kazati da su Cohini majstori prvi dio natjecanja prošli kao najbolji treći, a uslijed činjenice što se stvorio krug od tri sastava s istim brojem bodova – 10. Dakle, upravo ovaj navod dovoljno govori o kvaliteti te izjednačenosti turnira, dok su bjelovarski bijeli nakon toga, trećega dana do svih svojih trijumfa došli s minimalnih 1:0. Najprije su u četvrtfinalu savladani vršnjaci zagrebačke Kustošije, u polufinalu su Bjelovarčani bili bolji od NK Sesvete II, da bi u velikom finalu, poslije isteka vremena predviđenog za igru kapitulirali mladi Karlovčani.

Isto tako, kako to i priliči ovakvim događajima, po okončanju svih utakmica izabrani su najbolji pojedinci. Oni su se birali po linijama, a Bjelovaru su pripale čak dvije pojedinačne nagrade. Za najboljeg obrambenog igrača izabran je Marko Garić, dok je najbolji napadač Kristijan Marković. Inače, turnir se  odigrava za sve uzraste – od U9 do kadeta s tim što je bjelovarski klub na ovom masovnom događaju uz okrunjenu momčad participirao i s dvije momčadi U12.

Nažalost, obje su nadmetanje napustile u grupi, no svi ti nogometaši su, baš kao i njihovi roditelji ostali do posljednjeg dana u nastojanju gromoglasno bodriti Cohine izabranike. Shodno tome, podrške im nije nedostajalo. Upravo suprotno – Bjelovarčani su imali najviše navijača – njih pedesetak, pa je to, uz naravno neosporni talent, ali i ponešto sreće razlog ovog rezultata. Također, ne možemo ne spomenuti kako ovi mladići odlično „guraju“ i u svom regionalnom prvenstvu.

Naime, u Prvoj hrvatskoj ligi ovog uzrasta Bjelovarčani su trenutno prvoplasirani sa svih pet pobjeda iz isto toliko dosad odigranih mečeva, i to u konkurenciji: koprivničkog Slaven Belupa, čakovečkog Međimurja, Varaždina, Mladosti iz Ždralova te mnogih drugih. Stoga, ovim momcima možemo samo čestitati uz vjerovanje da će nas uveseljavati i u svim svojim nadolazećim izazovima. Zaključno, pročitajte Cohina razmišljanja.

–-Tri dana smo proveli u Biogradu na Moru, a turnir je bio zaista velik, masovan. Isto tako, organizacija je bila vrhunska. Boravili smo u odličnom hotelu i sve je bilo prvoklasno. Čestitam svojim nogometašima na fenomenalnim igrama, a roditeljima se zahvaljujem na bespoštednoj, gromoglasnoj podršci tijekom cijeloga turnira – posebice finalnoga dana. Naravno, ovo nam je jedan dodatan poticaj za buduće susrete kojima se već sada jako veselimo – sretno nam je poručio Antonio Coha, trener U13 uzrasta NK Bjelovar.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika