Iako je do početka ovogodišnjeg adventa ostalo nešto manje od 2 mjeseca, ove godine advent počinje 3. prosinca, u Općini Nova Rača ništa ne prepuštaju slučaju, pa su pripreme za „Advent u Novoj Rači“ već počele. Prva odluka koja je vezana uz ovu manifestaciju je o proglašenju sajmenog dana i određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata za vrijeme održavanja manifestacije „Advent u Novoj Rači“.

Načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić tako je već donio Odluku kako se u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti povodom održavanja „Adventa u Novoj Rači“ proglašavaju sajmeni dani na području cijele općine u periodu od 2. prosinca ove godine do 7. siječnja 2024. Prigodna prodaja na štandovima, klupama, kioscima i slično tih dana će moći započeti u 8 ujutro i trajati sve do 24 sata.

 Vezano uz istu manifestaciju otvoren je i Javni poziv za iskaz interesa za organizaciju manifestacije. Zaprimanje prijava počelo je 4. listopada, a poziv je otvoren sve do 22. studenoga. Svi detalji se nalaze na mrežnoj stranici Općine Nova Rača.