Najbolji Bjelovarsko-bilogorski sportski kolektiv unazad nekoliko godina – ŽRK Bjelovar se, poslije dominacije u Luksemburgu i prolaska u treće kolo EHF europskog Kupa vraća obvezama u Prvoj hrvatskoj ženskoj rukometnoj ligi. Naime, majstorice trenera Darija Obrana će predstojeće subote – 7. listopada, u dvorani Europskih prvaka dočekati varaždinsku Koku koja za trenera ima nekadašnjeg izbornika hrvatske ženske reprezentacije – Vladimira Canjugu.

Početak utakmice predviđen je za 17:30 sati, a za ovu priču važno je kazati i to da se u redove Koke, nakon kratkotrajnog prekida karijere vratila bivša igračica Bjelovara – Lucija Jandrašić. Isto tako, boje varaždinske momčadi brani još jedna bivša ŽRK-ica čije je ime Ines, a prezime Pifar.

Dakle, sve navedeno garantira još jedan rukometni spektakl u rukometnom gradu, baš onakav kakav se uvijek očekuje kada su u pitanju Bjelovarčanke i Varaždinke s tim što treba naglasiti da je trenutno stanje ljestvice posve nerealno. To u prijevodu znači da domaće djevojke u ovih 60 minuta ulaze tek s osme pozicije ukupnog poretka sa svega dva boda na kontu, ali su do sada odigrale samo dva dvoboja što je upola manje od Kokica koje se mogu pohvaliti s četiri boda. Taj učinak im je ovoga trenutka dovoljan da budu četvrtoplasirane.

Shodno svemu navedenome, ukoliko ste rukometni zaljubljenik i ukoliko vam je srcu prirastao upravo bjelovarski ženski rukometni sastav nikako ne dvojite. Dođite u ovdašnji hram rukometa kako biste od prve do posljednje minute bodrili bjelovarske heroine u njihovu nastojanju da se pobjedom priključe gornjem domu poretka. Kapetanica Mirna Gašparović te njezine suigračice su vašu bespoštednu podršku, zahvaljujući svemu što pružaju itekako zaslužile.