0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Grad Bjelovar podržava svoje lokalne poljoprivrednike potporama male vrijednosti

Nove vijesti

Grad Bjelovar nastavlja podržavati svoje lokalne poljoprivrednike putem potpora male vrijednosti, koje pomažu pokriti troškove godišnjeg zakupa prodajnih mjesta na Gradskoj tržnici Bjelovar. Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić posjetio je štand Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Jasne Pranić koje koristi potpore Grada Bjelovara za zakup četiri „kocke“ na tržnici, što je i najveći broj „kocki“ za koje je moguće dobiti potporu od 50% godišnjeg zakupa.

– Ovo je naša strateška inicijativa u gradu Bjelovaru, pomoći ljudima koji žele raditi. Rezultat toga je da smo od 2017. do 2022. godine podržali 878 poljoprivrednika s ukupnim iznosom od 466 tisuća eura. Zaista veliki odaziv, to je rezultat zajedničkog razgovora i toga što mi u Gradskoj upravi slušamo poljoprivrednike na terenu, što oni trebaju i što žele, kazao je Brajdić i istaknuo primjer Jasne Pranić, koja je od 2019. godine koristila potpore u iznosu od 1 500 eura.

– To nije velik iznos, ali je cilj potaknuti zajedničku suradnju i stvoriti tržište unutar Bjelovara. To tržište sada postoji u vrtićima, školama i restoranima u Bjelovaru, a čujemo da se širi i izvan granica županije, dodao je.

Uzimajući u obzir izazove s kojima se suočava poljoprivreda, Brajdić je istaknuo važnost podrške lokalnim poljoprivrednicima.

– U svijetu za male poljoprivrednike kao da više nema mjesta, ali mi ih trebamo u Bjelovaru i zato ih potičemo, istaknuo je.

Jasna Pranić iz OPG Pranić izrazila je zahvalnost na podršci i izjavila kako su potpore od velike pomoći, posebno u teškim godinama kao što je ova koja je obilježena tučom i lošim vremenskim prilikama.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika