U bjelovarskom Domu kulture jučer je – utorak, 3. listopada premjerno izvedena predstava pod nazivom „Eeee uuuu, ili tri jetrve i Garo“. Ova komedija nastala je suradnjom poznatog Bjelovarčanina Mladena Medaka Gage, koji je autor teksta, i članica Udruge žena Gudovac na čijem je čelu Vesna Belošević. Navedena predstava je prikazana povodom obilježavanja jedanaeste godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, a kao konačan rezultat provedbe projekta „Europski san za svaki dan“ čija je voditeljica upravo Vesna Belošević.

Taj projekt, koji se provodi od 1. svibnja do 30. studenoga 2023. godine, a čija je vrijednost 9.992,50 eura, što zapravo znači da je potpora stopostotna financiran je sredstvima javnog natječaja Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. Stoga, ova gudovačka Udruga provodi aktivnosti sukladno Ugovoru o dodjeli financijskih sredstava te kako bi informirala zainteresirane o EU. Isto tako, predstavom se želi upoznati javnost sa svim pogodnostima ulaska Hrvatske u EU, ali i pogodnostima Schengenskog prostora.

Naravno, ova vrijedna Udruga nastavlja sa izvođenjem predstave uz naglasak da će je u skorašnjoj budućnosti imati prigodu pogledati čak i vrtićka te školska djeca.