0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Općina Zrinski Topolovac proslavila 26. rođendan

Nove vijesti

Općina Zrinski Topolovac u utorak 3. listopada proslavila je svoj dan, a središnji događaj bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Vijeća Ivan Frankol.

– Do danas je u ovom sazivu Vijeće održalo 19 sjednica. Odaziv vijećnika na sjednice je zadovoljavajući. Moram naglasiti da smo sve odluke donosili jednoglasno. Na žalost, zadesila nas je jedna tragedija. Tragično nam je stradao jedan od najdugovječnijih vijećnika, prijatelj, čovjek koji je svojim radom ostavio dubok trag, kako u općini tako i u našem vatrogasnom društvu. Hvala mu na svemu što je napravio, rekao je Frankol nakon kojeg je za govornicu stala načelnica Jasna Mikles Horvat koja je govorila o postignućima u prošlom periodu.

– Većina mojih kolega je proslavila velike i okrugle obljetnice svojih općina 30. Rođendana. Mi smo nešto mlađi, imamo tek 26 godina, no bez obzira na to, trudimo se poboljšati kvalitetu života naših mještana na razne načine, od uređenja komunalne infrastrukture do raznih sufinanciranja, obitelji, djece i umirovljenika ili sve ono gdje vidimo da je potreba, naglasila je Mikles Horvat.


Dan općine je čestitao i saborski zastupnik Miro Totgergeli.

– Čuli smo načelnicu da se jako puno radi. Ima puno projekata, puno se gradi, ali ono što je najvažnije ima i puno djece i mislim da je upravo ovako jedna mala općina primjer da nam općine u Hrvatskoj u ovakvom broju kakvom jesu, trebaju, jer kad netko iz nekog drugog dijela teško može prepoznati kolike su potrebe u nekom dijelu koji je malo dalje od središta. Ja mislim da taj jedan model koji imamo dobro funkcionira i jako mi je drago da tu ima puno djece i da će se graditi još školskih učionica. Drago mi je i što gradite vrtić, rekao je Totgergeli.

Župan Marko Marušić, ujedno izaslanik Vlade RH čestitajući Dan općine je izjavio:

– Vama načelnice čestitam na svemu što radite sa svojim suradnicima na dobrobit mještana Općine Zrinski Topolovac, na stvaranju dobrih uvjeta za život. I ono što je najbitnije i što me uvijek veseli je podatak, i uvijek to rado i s posebnom pozornošću slušam, su potrebe za dječjim vrtićima. Kada toga ima, onda to znači da stvari sjedaju polako na svoje mjesto, i ono što je najbitnije, stvaraju se svi uvjeti potrebni da se mlade obitelji zadrže na našem teritoriju, kazao je župan Marušić.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika