0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Na početku sata učenici mobitele odlažu u kutiju na učiteljskom stolu

Provjerili smo kakvu praksu s mobitelima na nastavi provode u OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje

Nove vijesti

Početkom nove školske godine aktualizirano je pitanje korištenja, odnosno zabrane korištenja mobitela u školama, posebice osnovnima. Neke škole u Hrvatskoj su u potpunosti zabranile mobitele, neke djelomično ograničile njihovu u potrebu, dok mnoge još nisu riješile to pitanje. Nadležno je ministarstvo prepustilo školama da odluke donesu u suglasju s upravom i roditeljima. Provjerili smo kakva je praksa u grubišnopoljskoj Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića, u kojoj su također tražili rješenja kako suzbiti upotrebu mobitela na nastavi, koja je bila narušena zbog toga.

Naime, u kućnom redu već postoji stavka da se mobitel može koristiti samo u svrhu nastave, ali je to bilo teško pratiti.-Često smo imali situacije gdje su učenici snimali jedni druge, potom i učitelje, što je nedopustivo. Ponekad smo do takvih informacija dolazili od policije kada je bila prijava za događaje izvan škole, a često je policija i oduzimala mobitele učenicima-navela je ravnateljica škole Snježana Šeliš.

No, ove godine s učiteljima, učenicima i roditeljima postignut je dogovor da će ulaskom u razred učenici mobitele odlagati u za to pripremljene kutije na učiteljskom stolu, te ih odlaskom iz razreda ponovno uzeti, iako svi učitelji imaju slobodu odlučiti hoće li mobiteli biti u kutijama ili kod učenika. Ravnateljica potvrđuje da se učenici dogovora uglavnom drže.

Više pročitajte u novom izdanju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika koji izlazi 5. listopada

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika