Kulturni centar “Mato Lovrak” iz Velikog Grđevca u subotu 14. listopada organizira tradicionalnu manifestaciju pod nazivom 5. velikogrđevačka komušana.

Manifestacija će se održati na prostoru Kulturnog centra. Program počinje u 11:00 sati otvaranjem gastro sajma i Sajma rukotvorina u Lovrakovom Centru. U 11:30 planiran je dolazak tradicionalne komušačke povorke u Lovrakov centar, te scenski prikaz komušanja i kulturno-umjetnički program KUD-a Općine Bužak (Mađarska) i KUD-a KAMEN Sirač.

– Naša Turistička zajednica i Kulturni centar “Mato Lovrak” zajedno organiziraju ovu manifestaciju koja je sada već tradicionalna. Bit će bogat kulturno-umjetnički program kao i gastro ponuda s jelima i svim ostalim što ide uz to. Pozivam sve koji žele vidjeti kako se kukuruz bere na tradicionalan način, da sudjeluju u igrama vezanim uz kukuruz i istraže razne proizvode od kukuruza. Neka nam se pridruže i dođu u Lovrakov centar u Velikom Grđevcu 14. listopada i dobro se zabave, kazao je načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić.

Za sve posjetitelje pripremljen je i ručak, radionice izrade igračaka od komušine, komušačke igre za djecu i odrasle kao i natjecanje u jedenju pečenjaka. U 17:00 sati predviđena je dodjela nagrada sudionicima igara i proglašenje pobjednika u kategoriji najljepše uređen štand i najfiniji kukuruzni kruh.

U Općini Veliki Grđevac u pripremi je i bogat program tijekom adventa. Planira se organizacija Adventa u Kulturnom centru, kao i dočeka Nove godine za mlade, te se razmatra i opcija dočeka za odrasle.

– Trenutno su to još uvijek samo planovi, ali u svakom slučaju bit će zanimljivo, dodao je Pavlečić.