5.9 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

Rukometašice Bjelovara saznale suparnice u trećem kolu EHF europskog Kupa

Nove vijesti

Nakon što su naprosto prohujale Luksemburgom nadmoćno, s ukupnih 65:38 u dvije utakmice savladavši tamošnji HBD Dudelange u drugom kolu EHF europskog Kupa, rukometašice Bjelovara su danas – utorak, 3. listopada saznale iduće suparnice u ovom nadmetanju. Naime, u Beču, sjedištu Europske rukometne federacije održan je ždrijeb trećega kola, a „ples kuglica“ Bjelovarčankama je donio slovačku momčad Slovan Duslo Sala.

Riječ je o momčadi koja se u europska nadmetanja vratila poslije dugog izbivanja, odnosno 2010. godine s tim da treba kazati kako su Slovakinje u prethodnoj rundi nešto teže od očekivanja nadvisile talijanskog predstavnika – Cassa Rurael Pontinia. Rezultati tih susreta bili su 30:31 te 34:29. Isto tako, ne smije se zaboraviti da je Slovan Duslo Sala jedan od najtrofejnijih slovačkih ženskih rukometnih sastava uz napomenu da on participira u zajedničkoj češko-slovačkoj ligi. Također, riječ je o klubu koji se može pohvaliti da je svojevremeno igrao Ligu prvakinja, pa čak i stigao do poluzavršnice EHF Kupa. Bilo je to 1995. i 2000. godine.

Ovaj hrvatsko-slovački dvomeč na rasporedu je polovicom mjeseca studenoga – 11./12. te 18./19., a navedimo da je klupska uprava ŽRK Bjelovar već uputila zahtjev da se barem jedna utakmica odigra u dvorani Europskih prvaka. Dakle, bit će to povratak europskih uzbuđenja u rukometni grad nakon tri godine koja već sada očekujemo s velikim nestrpljenjem nadajući se prolasku Bjelovarčanki u daljnju fazu. One to, obzirom na trenutnu formu sasvim sigurno mogu ostvariti i nemaju se razloga niti malo bojati iako se radi o respektabilnom suparniku.  

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika