0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Poboljšanje zdravstvene zaštite: Župan Marušić obišao radove na uređenju prostora obiteljske medicine u Bjelovaru

Nove vijesti

Župan Marko Marušić je u društvu v.d. ravnatelja Doma zdravlja BBŽ Michella Gruičića danas obišao prostor Opće/obiteljske medicine u Bjelovaru na adresi Antuna Mihanovića 8 (OB Bjelovar). Riječ je o prostoru Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u kojem su u ponedjeljak 2. listopada započeli radovi na uređenju. U isto vrijeme se krenulo i u izvođenje radova u županijskoj ispostavi Doma zdravlja u Daruvaru.

– Izuzetno mi je drago što se nakon niza godina krenulo u ovu obnovu isto tako moram podsjetiti da su i naši domovi zdravlja u Grubišnom Polju i Daruvaru prošli natječaje energetske obnove da rješavamo one proceduru koja je potrebna, tako da ćemo i tamo imati velike građevinske radove i samim time ćemo svi dobiti na uštedi Što se tiče energenata, ali svakako osigurati adekvatan prostor našim zaposlenicima i našim sugrađanima, odnosno pacijentima i svakako svi ti radovi će podići kvalitetu zdravstvene zaštite na području naše županije, rekao je župan Marušić.

Radovi na prostoru bjelovarske Obiteljske medicine trajat će sedamdesetak dana, a župan je zamolio građane za razumijevanje jer će nakon radova biti ugodnije boraviti u prostoru s novom opremom i u Domu zdravlja koji je primjeren 21. stoljeću. Inače, ovim projektom je predviđena kompletna unutarnja obnova, od podova, zamjene instalacija, stolarije, a novina je da se uvodi i novi sustav ventilacije u čekaonice.
V.d. ravnatelja Doma zdravlja BBŽ Michell Gruičić dodao je kako se Dom zdravlja morao prilagoditi ovoj situaciji.

– Iselili smo svih deset ordinacija koje se inače nalaze ovdje na prostoru bivše transfuzije, odnosno neki je poznaju kao bivša kožna ambulanta. Tu smo preselili šest ordinacija, doktorica Valentine Bačak Pećina, Jasne Šveda Breškić, Jasne Šigir Lovrić, Judita Hunjet i Sare Akšan i bivša ordinacija doktorice Gradiček Gout. Doktorica Malović nam je prešla u ordinaciju doktorice Runjić koja je na dječjem dispanzeru ovdje u krugu bolnice i tri ordinacije su nam preseljene kod Sirele na lokaciji Velike Sredice 11, Bjelovar i to su ordinacije doktorica Valentine Kujundžić, Zdenke Pavlović Bukvić i Ljiljane Vidović.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika