6 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

Nova bjelovarska moto alkarska uzbuđenja

Nove vijesti

Povodom Dana grada Bjelovara i bjelovarskih branitelja, prošloga su se vikenda održali mnogi događaji te prigodni programi. Jedan od tih događaja bila je, sada već tradicionalna moto alka u kojoj su Bjelovarčanke i Bjelovarčani mogli uživati ispred zgrade gradske uprave, a organizator je bio Moto klub Bjelovar 1930. Dakle, zabave nije nedostajalo, kao što je to uostalom uvijek slučaj kod ovakvih zbivanja s tim da treba naglasiti kako se natjecanje odvijalo u tri kategorije – motocikli jednosjedi, motocikli dvosjedi i kvadovi dvosjedi.

Borba je bila bespoštedna što zapravo znači da je ovdje bilo odličnih pogodaka koji su mamili gromoglasan pljesak okupljenih, promašaja, ali i nespretnosti na motociklima koje su dovodile do rušenja alke, pa čak i ispadanja koplja iz ruku. Ipak, na koncu je sve prošlo u najboljem redu za sve natjecatelje, pa i publiku, a zasigurno, glavna atrakcija je bio vijenac kobasica. Njega su osvojili oni s najmanjim brojem punata, odnosno pogodaka alke.

To je u kategoriji motocikala jednosjeda bio Franjo Imbrišić Bubo, dok je ova laskava titula, gotovo najpoželjnija u ovoj zanimljivoj priči kod motocikala dvosjeda pripala Viktoriji i Draženu Mrkoci. Kada govorimo o prva tri mjesta, njih su u kategoriji motocikala jednosjeda osvojili Alen Krce, Goran Manestar te Mario Šulc. Riječ je o trojici članova MK Bjelovar 1930. Manestar se najboljim pokazao i u motociklima dvosjedima gdje je do prve stepenice pobjedničkog postolja došao zajedno sa Ivanom Marasom, dok su im u leđa gledali Damir i Saša Turniški te mješoviti par – Kristina Marić/Josip Marušić.

Za kraj nam je još ostalo prenijeti vam događanja vezana za kvadove, odnosno poredak istih. Nadmetalo se pet posada, a najbolje su pogađali Marko Buban i Dario Kepenjek. Drugi su bili Andrea Turniški i Mario Šulc, dok je brončane medalje kućama ponio dvojac Mario Šulc / Nediljko Vuletić. To zapravo znači da je Šulc ovom prilikom bio član čak dvije nagrađene posade uz napomenu kako su bez postolja ostali četvrtoplasirani Marijan Munić i Saša Turniški te petoplasirane Aleksandra Munić i Ana Krce.

Dakle, nakon svega ovoga možemo samo čestitati svim sudionicima na postignućima uz tvrdnju kako je sve okončano prigodnim druženjem uz ukusan grah u prostorijama kluba te kako već sada s velikim nestrpljenjem očekujemo buduće alke.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika