Proteklog vikenda u Domu sportova u Zagrebu održala su se natjecanja 12. Čigra Limač Kup i 9. Čigra Open koji su okupili oko 600 natjecatelja svih dobnih skupina, kao i osobe s intelektualnim i fizičkim poteškoćama koje su nastupile u disciplini para taekwondo.

Taekwondo klub Čigra ima višegodišnju tradiciju organiziranja sportskih natjecanja za sve dobne skupine i discipline u taekwondou. Ove nedjelje u Domu sportova okupilo se oko 600 natjecatelja iz 46 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke, Srbije, i Bosne i Hercegovine. Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, gosp. Tomislava Tomaševića i uz suorganizaciju Vijeća gradske četvrti Črnomerec.

Natjecatelji su nastupali u uzrastima KICK, KID, mlađi kadeti, kadeti, juniori, i seniori, kao i u disciplinama natjecateljske borbe, poomsae i para poomsae. Čigra Open izborio je status kriterijskog natjecanja za gradsku selekciju natjecatelja Zagrebačkog taekwondo saveza (ZTS). Tijekom svečanog otvorenja sportaše je pozdravila izaslanica gradonačelnika gđa Kristina Singer, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport, i mlade koja je ujedno proglasila turnir službeno otvorenim.

Ispred organizatora natjecanja obratio nam se predsjednik Izvršnog odbora Taekwondo kluba Čigra, doc. dr. sc. Danijel Bursać, dr. med.: „Taekwondo kao sport vrlo je kompleksan i specifičan. Zahtjeva finu propriocepciju, motoriku i koordinaciju. Ako se netko ne želi nastaviti baviti taekwondo sportom, on će mu sigurno biti jako dobra baza za neki drugi sport. Zbog ukupnog broja osvojenih medalja na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima, taekwondo je najtrofejniji pojedinačni sport u Republici Hrvatskoj.“

U sklopu natjecanja, posebnim plaketama nagrađeni su članovi Taekwondo kluba Čigra koji su se vratili sa Svjetskog para taekwondo prvenstva u Meksiku. Senada Haličević obranila je titulu svjetske prvakinje i izborila zlatnu medalju. Domagoj Vujčić osvajanjem zlatne medalje također se popeo na svjetski vrh, dok je Mario Komorčec postao vice prvak svijeta osvojivši srebrnu medalju.

Predsjednik organizacijskog odbora 12. Čigra Limač Kupa i 9. Čigra Opena, Boris Bursać, istaknuo je: „Izrazito smo zadovoljni ukupnom brojkom prijavljenih natjecatelja i kvalitetom boraca u dijelu natjecateljskog taekwondoa kao i brojkom prijavljenih najmlađih dobnih skupina što nam je dokaz revitalizacije sportskih klubova nakon teškog razdoblja za sport. Pred našim sportom je svijetla budućnost kada vidimo masovnost natjecanja poput našeg i kada povučemo paralelu s vrhunskim sportskim rezultatima naših seniorskih reprezentativaca. Dokaz je to da vodeći ljudi nacionalnog i gradskog Saveza imaju viziju razvoja našeg sporta što svima nama ide u prilog“.