EHF EUROPSKI KUP; SEZONA 2023./2024.; 2. KOLO; DRUGA UTAKMICA:

HBD DUDELANGE – ŽRK BJELOVAR 21:31

Niti u drugom luksemburško – hrvatskom srazu rukometašice Bjelovara nisu dopustile iznenađenje. Naime, majstorice trenera Darija Obrana u uzvratu EHF europskog Kupa, odigranom jučer – subota, 30. rujna protiv momčadi HBD Dudelange uvjerljivo su slavile. Ovoga puta bilo je 21:31 čime je kapetanica Mirna Gašparović sa suigračicama izborila nastup u trećem kolu ovog natjecanja. Valja naglasiti kako je ukupan zbroj pogodaka 65:38 u bjelovarsku korist što čini velikih +27, a već nakon prvog poluvremena subotnjeg meča na semaforu je stajalo 8:18.

Dakle, bio je to potpuni luksemburški raspad te su domaće djevojke naprosto u prevelikoj želji izgorjele i niti u jednom trenutku nisu ozbiljno zaprijetile svojim protivnicama. Ono što također nikako ne smije ostati nezapaženo jest činjenica da su se članice najtrofejnijeg luksemburškog ženskog rukometnog kolektiva već u prvih 60 minuta ovog dvomeča, odigranih u petak međusobno prepirale kada su uvidjele da su kola krenula nizbrdo. Zaslužna za to bila je bjelovarska vratarka Karmela Pokopac koja se zaustavila na izvrsnih 16 obrana, dok je drugoga dana imala njih 10.

Obzirom na razvoj događaja, Obran je priliku zaigrati pružio i mladim rukometašicama Bjelovara, posebice u drugom poluvremenu druge utakmice, pa tako moramo kazati da su svoj doprinos dale i ostale dvije čuvarice mreže ŽRK Bjelovar. Marta Turkalj, inače kadetska reprezentativka Hrvatske se može pohvaliti s četiri obrane, a Asja Sofić s jednom. Dakle, bila je ovo kontrola svih zbivanja Bjelovarčanki unatoč ogromnim luksemburškim očekivanjima te sada samo možemo čekati srijedu – 4. listopada kada je na rasporedu novi „ples kuglica“ u sjedištu EHF-a.