6 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

NOVI SPORTSKI PARK U DARUVARU

Nove vijesti

Jako sam zadovoljna što je ovaj park napravljen u sinergiji Grada, Daruvarskih toplica i studenata. To još nisam nigdje vidjela do sada. Ovo je garancija uspjeha- poručila je na službenom otvorenju članica Uprave Hrvatske lutrije Nikolina Klaić

Zahvaljujući Razvojnoj agenciji Daruvar i odlično napisanom projektu, u Daruvar su stigle nove sprave za vježbanje koje su smještene na hipodrom, s ciljem sadržajnog razvijanja ovoga prostora.

-Mi smo ovaj projekt pisali u prosincu 2022. godine i da budem iskrena nismo se nadali da ćemo biti baš jedini iz naše županije s pozitivnim rješenjem. ali svejedno nismo odustajali.  Ono na što smo naviknuli do sada je da na apliciranju projekata moramo biti pedantni, brzi i kvalitetni a u ovom projektu trebalo je imati i malo sreće. Tako da smo zaista jako sretni i kao djelatnici Razvojne agencije ali i kao građani Daruvara, jer ne rijetko svi ovamo dođemo na rekreaciju.-pojasnila je Nicol Polenus ravnateljica Razvojne agencije.

Projekt koji je osigurao 12.000eura raspisan je od strane Hrvatske lutrije povodom obilježavanja 50 godina rada s ciljem ulaganja u lokalne zajednice kroz povećanje broja sportskih sadržaja. Od 200 prijava iz 21.županije,  Grad Daruvar je jedan od 20 sretnih  gradova i općina koji su uspjeli ostvariti ova sredstva.

Otvorenju parka prisustvovala  je i predstavnice Hrvatske lutrije, članica Uprave Nikolina Klaić koja je tom prilikom istaknula kako joj je posebno drago što je ovaj sportski park stigao i u Daruvar .

-Jako mi je drago što je ovaj park napravljen kako sam dobila informaciju u suradnji s kineziolozima Daruvarskih toplica, ekipom studenata, i mislim da je to garancija da će ovaj park imati pravu svrhu rekreacije kada su je postavili profesionalci. Moram biti iskrena  da to još do sada nisam nigdje vidjela obilazeći otvorenja i parkove. Jako je lijepo vidjeti tu sinergiju javne uprave s fakultetima odnosno s Toplicama. Jer ako nas više radi na projektu , to je garancija uspjeha.  Malo sam se iznenadila kada sam došla ovdje i vidjela gdje će park biti smješten, ali kada su mi objasnili što se sve na ovom prostoru planira izgraditi,shvatila sam da je ovaj park zapravo preteča svih sportskih i rekreacijskih sadržaja . Vjerujem da kada dođem ponovno kroz recimo dvije godine da će ovaj prostor potpuno drugačije izgledati.

Tako je krenulo sadržajno oživljavanje daruvarskog hipodroma,inače omiljenog mjesta svih generacija. Ovdje se trči, hoda, šeću psi, voze bicikli, a odnedavno ne rijetko se ovdje mogu susresti i članovi Konjičkog kluba Sokol koji su započeli uređenjem prostora za njihove potrebe. Projekti se kaže Nicol Polenus prati i pripremaju i dalje:

-Istina je i poznato je kako smo prijavili već projekt za izgradnju Konjičkog centra. Međutim kada smo već kod Hrvatske lutrije u pripremi su i ostali projekti od Igara na sreću.

Svečanom otvorenju prisustvoali su i regionalna menadžerica Natalija Jurković, zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, Ivan Galić, predstavnik tvrtke Gradeko d.o.o., Nicol Polenus, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar, Danica Cetin, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti Grada Daruvara, Ivana Djedović i Boro Karačić, predstavnici Uprave Darkoma d.o.o. Daruvar. 

Demonstraciju na spravama izveo je  fitnes trener Drago Ambroš zajedno s studentima kineziologije.

Više u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika