Škola programiranja Algorithmics u rujnu je krenula s edukacijama djece u gradovima u tri županije središnje Hrvatske i Slavonije. Kako doznajemo od njenog voditelja Gareščanina Velimira Žunca riječ je o međunarodnoj školi programiranja koja organizira jedinstvene informatičke edukacije za djecu u dobi od 6 do 15 godina, a koja je s postojećim partnerima prisutna u gotovo sto država svijeta.

– Ovu jedinstvenu školu programiranja provodimo na području Bjelovarsko–bilogorske, Požeško–slavonske i Sisačko–moslavačke županije. Edukacije će se održavati u Bjelovaru, Čazmi, Daruvaru, Garešnici, Grubišnom Polju, Kutini, Novskoj, Lipiku i Pakracu, a u slučaju interesa, organizirat ćemo tečajeve i u općinama – rekao nam je Velimir Žunac.

Provode edukacije za programe: Coding Knight (Osnove programiranja, 6 – 8 godina), Visual Programming (Vizualno programiranje, 9 – 11 godina), Game Design (Dizajniranje igrica, 11 – 13 godina) i Python Start (Programiranje u Pythonu, 12 – 15 godina). Nastava se odvija u malim grupama kako bi se svakom djetetu pristupalo invidualizirano, a edukacije se održavaju uživo u informatičkoj učionici ili online, ovisno o izboru polaznika. 

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik