Danas su građani, među kojima su i mnogi branitelji te neki izravni sudionici i svjedoci povijesti, pratili prijevoz obnovljenog vozila TOP 1 iz radionice MA-PA u Novoseljanima do postavljanja u Galeriji “Barutana 1991.” Ovo vozilo će budućim generacijama poslužiti kao svjedok vremena i pričat će im priču o hrvatskim braniteljima koji su svoje živote žrtvovali za Republiku Hrvatsku. U pratnji policijskih vozila, članovi Moto kluba Bjelovar također su se pridružili ovoj povijesnoj ceremoniji.

Riječ je o vozilu u kojem su pripadnici A satnije Bjelovar i hrvatski policajci sudjelovali u sukobu u Kusonjama 8. rujna 1991. Nakon rata, sačuvani su samo njegovo podvozje i kupola, no sada je uspješno rekonstruiran.

Marin Sabolović, predsjednik Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije, istaknuo je da je ovo rekonstruirano vozilo autentična prezentacija izgleda vozila iz vremena rata, obavljena temeljem nekoliko fotografija i svjedočanstava pripadnika A satnije. Ovo vozilo služi kao podsjetnik na hrabrost ljudi koji su u njemu krenuli u smrt, budući da vozilo nije pružalo nikakvu zaštitu nego je bila čista improvizacija. Grad Pakrac je ustupio ostatke vozila Društvu za očuvanje hrvatske vojne tradicije kako bi se sačuvala uspomena na hrabre ljude koji su služili svojoj zemlji.