-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Bjelovarska Narodna knjižnica “Petar Preradović” organizira predavanje pod nazivom “Austrougarski generali s područja Bjelovara”

Nove vijesti

Narodna knjižnica “Petar Preradović” Bjelovar u suradnji s Državnim arhivom u Bjelovaru, sutra – četvrtak, 28. rujna, u 18 sati organizira predavanje “Austrougarski generali s područja Bjelovara” koje će se održati na studijskom odjelu knjižnice u povodu Dana europske baštine.

Tijekom predavanja, posjetitelji će se upoznati s državnim i vojnim značajkama Austrijskog Carstva i Austro-Ugarske Monarhije, generalskim činovima i vojnim postrojbama, udjelom hrvatskih generala i admirala u vojsci Monarhije, te će se pojedinačno predstaviti novopronađeni podaci o značajnim generalima koji su rođenjem ili poslom vezani za Bjelovar. Gost predavač je Boris Trnski, umirovljeni brigadir HV-a, autor triju knjiga iz područja teorije o ratu, umijeća ratovanja, vojne povijesti i vojne strategije. Nakon umirovljenja kao vanjski predavač predaje u Ratnoj školi „Ban Josip Jelačić“, a od 2018. bavi se istraživanjem hrvatskih generala od 1804. do 1918. godine.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika