0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Stolni tenis u Bjelovaru je sve popularniji

Nove vijesti

U vikendu koji je iza nas – subota, 23. i nedjelja, 24. rujan, u bjelovarskoj dvorani Srednjih škola, na adresi Poljana Doktora Franje Tuđmana 10 održan je 13. po redu Kup Grada Bjelovara u stolnom tenisu. Stolnoteniska akcija započela je u subotu od 11 sati, a turnir je održan u sklopu obilježavanja skorašnjeg Dana Grada Bjelovara.

Važno je naglasiti kako se na ovom događaju okupio velik broj djece – od najmlađih uzrasta, pa sve do juniora iz cijele Republike Hrvatske što zapravo znači da je Bjelovar prošloga vikenda pohodilo preko tristotinjak djece, njihovih trenera i roditelja. Dakle, Bjelovar je tako postao, odnosno bio središte stolnoteniskih zbivanja, barem na ovo kratko vrijeme te je ovo, sasvim sigurno bio jedan od najjačih ovogodišnjih turnira mlađih uzrasta u Hrvatskoj.

U prilog izrečenome ide činjenica što je u Bjelovaru zaigralo nekoliko državnih prvaka, pa i reprezentativaca naše zemlje. U ovom dijelu priče svakako valja spomenuti ime Klare Končar, domaće uzdanice koja je osvojila treće mjesto time potvrdivši svoju kvalitetu, odnosno to da se posve zasluženo nalazi u sastavu Hrvatske kadetske reprezentacije.

Od ostalih igračica i igrača STK- a Bjelovar tu su bili: Karla Rubil, Lana Jurković, Lucija Cvitković, Andrej Tomić, Anja Kukolj, Sara Špoljar, Marko Pajić i Martin Krolo. Stoga, svi oni koji su pohodili događaj te u njemu sudjelovali na bilo koji način nisu niti najmanje požalili, pa već sada s ogromnim nestrpljenjem očekujemo njegovo iduće izdanje.

Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez alfe i omege STK Bjelovar – predsjednika Igora Maleševića te vam sada donosimo njegove riječi.

–Ove je godine na naš turnir došlo 328 djece iz cijele Republike Hrvatske i shodno tome, turnir je među prva tri po jačini u domovini. Usudio bih se kazati da je jače samo nacionalno prvenstvo. Organizaciju svega ovoga su pomogli svi naši članovi, a da radimo kvalitetan posao govori i činjenica da su svime što se ovdje događalo zadovoljni i sami sudionici. Istaknuo bih kako smo ove godine u konkurenciji imali 46 juniorki što je jako puno. Tako da, uvijek smo u samome vrhu s tim da nam na ruku ide to što imamo dobar lokalitet. Pritom mislim da nam je u blizini Zagreb, sjeverozapadna Hrvatska, pa i Slavonija. Nama je drago što se ovaj turnir održava. Njime promoviramo stolni tenis koji je izrazito zanimljiv, lijep sport. Želja nam je privući što više djece u klub, a u sklopu toga pohodimo osnovne škole.

Isto tako, treninge provodimo svakoga dana od 18 do 22 sata i konstantno smo na dispoziciji. Također, koristim priliku da se zahvalim Gradu Bjelovaru na čelu s gradonačelnikom Darijom Hrebakom. Oni su naši vjerni pratitelji, a tu su i dotacije preko Sportske zajednice. Nezaobilazno je reći i to da će u budućnosti u Bjelovar stići i predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza – Zoran Primorac, čovjek koji je sa svojih 45 godina participirao na OI. Svakako, bit će to još jedna dodatna promocija stolnog tenisa u Bjelovaru koji svakim danom sve više postaje poznat u stolnoteniskom svijetu te i taj događaj nestrpljivo čekamo – iscrpno nam je govorio Malešević.

Kao zaključak svega ovoga „bacite“ pogled na osvajače medalja svih kategorija.

Najmlađi kadeti:

1.Nikola Vučinić – Stolnoteniski klub „Cibalia“ Vinkovci

2.Luka Crnoja – Stolnoteniski klub Dugo Selo

3.Lovro Posilović – Stolnoteniski klub „Zagorac“ Krapina

3.Mate Matković – Stolnoteniski klub Malinska

Najmlađe kadetkinje:

1.Tamara Grobotek – Stolnoteniski klub Donji Miholjac

2.Stela Presečki – Stolnoteniski klub „Zagorac“ Krapina

3.Saša Lendrec – Stolnoteniski klub „Stubaki“

3.Petra Lipovšćak – Stolnoteniski klub „Jaska“

Mlađi kadeti:

1.Nikola Jurić – Stolnoteniski klub „Marathon“ Zagreb

2.Mateo Terihaj – Stolnoteniski klub Samobor

3.Bono Hrnčić – Stolnoteniski klub „Tis“ Zagreb

3.Matija Zohil – Stolnoteniski klub Pula

Mlađe kadetkinje:

1.Karla Ivčić – Stolnoteniski klub „Sveti Jakov“ Jadranovo

2.Marija Bogović – Stolnoteniski klub Malinska

3.Nika Crnogaj – Stolnoteniski klub „Mladost“ Zagreb

3.Anđela Živković – Stolnoteniski klub Šibenik

Kadeti:

1.Petar Zidarić – Stolnoteniski klub Pula

2.Ante Kolak – Stolnoteniski klub „Cibalia“ Vinkovci

3.Leo Bernaz – Stolnoteniski klub Brovinje

3.Nikola Jurić – Stolnoteniski klub „Marathon“ Zagreb

Kadetkinje:

1.Elena Vukovac – Stolnoteniski klub „Aquaestil“ Duga Resa

2.Hana Vukelja Leeloo – Stolnoteniski klub „Aquaestil“ Duga Resa

3.Klara Končar – Stolnoteniski klub Bjelovar

3.Anna Derliuk – Stolnoteniski klub Bjelovar

Juniori:

1.Borna Petek – Stolnoteniski klub Zagreb

2.Luka Zlatkov – Stolnoteniski klub Zagreb

3.Leon Benko – Gradski stolnoteniski klub Zagreb

3.Luka Lozušić – Gradski stolnoteniski klub Zagreb

Juniorke:

1.Zrinka Rebić – Stolnoteniski klub Zagreb

2.Bruna Borovec – Stolnoteniski klub „Mladost“ Zagreb

3.Sena Smailji – Stolnoteniski klub Srdoči

3.Dora Ćosić – Stolnoteniski klub „Mladost“ Zagreb

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika