6 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

Najavljen 18. DOKUart: Festival će otvoriti portugalski film “Cesaria Evora”

Nove vijesti

Međunarodni festival dokumentarnog filma DOKUart slavi 18. rođendan s bogatim programom koji će se održati od 6. do 13. listopada u Bjelovaru. Festival će ove godine trajati jedan dan dulje nego inače, a osim u Bjelovaru, projekcije će se održati i u Kapeli i Rovišću.

U glavnom programu bit će prikazano 12 filmova, a ukupno će biti prikazano 15 naslova, uključujući posebne projekcije i one koje će biti ponuđene školama on-line. Na repertoaru će biti filmovi iz Portugala, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Irske, Austrije, Nizozemske, Švicarske, Češke, Bangladeša, Indije, SAD-a i Hrvatske.

Program i popratne sadržaje festivala na konferenciji za novinare predstavili su selektorica festivala Rada Šešić, član udruge DOKUart Stjepko Gambiroža te ravnatelj KMC-a Denis Hladiš. Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je da je ponosan što naš grad ima takav festival, koji će uvijek imati potporu Grada.

Festival će otvoriti portugalski film “Cesaria Evora”, koji govori o životu ove iznimne glazbene zvijezde. Film će biti prikazan u Domu kulture u petak, 6. listopada u 20 sati.

Ulaznice za festival u prodaji su od 26. rujna, u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar. Cijena pojedinačne ulaznice je 4 eura, a festivalski paket s ulaznicama za sve filmove iznosi 24 eura i uključuje majicu DOKUarta.

Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Bjelovar.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika