UČENICI I KOLEGE TUGUJU: Preminula omiljena učiteljica Tamara Maturanec

Tužna vijest stiže iz OŠ Čazma. Izvijestili su kako je nakon kratke i teške bolesti preminula učiteljica Tamara Maturanec. Posljednji ispraćaj je u ponedjeljak u 14 sati na groblju Svetog Andrije (staro groblje) u Bjelovaru.

Tamara Maturanec bila je učiteljica razredne nastave u Područnoj školi Gornji Draganec. U lipnju je ispratila svoju zadnju generaciju učenika četvrtog razreda, a početkom rujna je trebala dočekati svoju novu generaciju prvašića, ali smrt ju je prekinula u tome.

Dirljivim riječima od Tamare Maturanec oprostile su se njene kolege i prijatelji iz OŠ Čazma:

Draga naša Tamara,

tvoj nas je odlazak potresao i ražalostio. Svojim si odlaskom zatvorila knjigu izrazito bogatog sadržaja, prepunu strpljivosti, empatije, znanja i odgojnih vrijednosti. Iz te su knjige učile generacije učenika koji će se rado sjećati svih redaka koje si sa njima pažljivo čitala i poučavala.

Tužni smo što odlaziš, ali smo sretni i ponosni što smo te imali. Hvala ti za svaki pruženi trenutak, uvijek ćeš biti u našim srcima i u našim mislima i pratit ćeš nas do kraja života.

Tvoji kolege i prijatelji iz OŠ Čazma.

V.d.ravnateljice OŠ Čazma Ivana Moguš ponedjeljak 25. rujna proglasila je nenastavnim danom kako bi učiteljicu mogli dostojno ispratiti. Nastava će se normalno odvijati od utorka.