Današnjim svečanim polaganjem kamena temeljca obilježen je početak projekta rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Dubrava koji će nakon završetka projekta biti jedan od najmodernijih i najvećih na ovom prostoru ukupnog kapaciteta 200 djece sa sportskom dvoranom.

–  Davno, prije 45 godina Dubravci su izgradili Dječji vrtić Dubrava koji je 2016. godine nešto povećan i energetski obnovljen, a mi smo od tada iz godine u godinu napravili novo dječje igralište s novom podlogom, uredili ogradu parkirališta, uredili hortikulturu, iznutra uredili koliko god smo mogli, ali nismo mogli nešto što danas radimo, a to je izgradnja novih kapaciteta za smještaj ukupno 200 djece. Završetkom ovog projekta koji je ukupno vrijedan 3,5 milijuna eura ovdje će svoje mjesto naći i provesti svoje bezbrižno djetinjstvo ukupno 200 djece. Završetkom  projekta neće više biti lista čekanja, sva djeca s područja naše općine, a vjerujem da će se naći i pokoje mjesto za susjede će biti upisana, rekao je načelnik Općine Dubrava i saborski zastupnik Tomislav Okroša.

Načelnik općine Dubrava i saborski zastupnik Tomislav Okroša

Milena Hajdar Jambrušić ravnateljica Dječjeg vrtića Dubrava naglasila je kako su odgoj i obrazovanje stup današnjeg društva kroz koji se stvaraju budući uspješni ljudi.

– Novi vrtić otvara nove mogućnosti kako za postojeće naraštaje tako i za buduće generacije, rekla je Hajdar Jambrušić i dodala kako će u pripremljenoj vremenskoj kapsuli ispod kamena temeljca biti položeni radovi djece koji će ostati kao trag vremena u kojem živimo.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Dubrava Milena Hajdar Jambrušić

–  Ovu poruku stavljamo u vremensku kapsulu ispod kamena temeljca našeg novog vrtića. Veselimo se njegovoj izgradnji, novim sobama, igračkama i velikoj sportskoj dvorani. Svojim šarenim crtežima šaljemo budućim generacijama, sve dobre i lijepe želje ovog svijeta, kao i onome koji će našu poruku jednog dana pronaći i pročitati. Nadamo se da će u budućnosti cijeniti sve one dobre stare vrijednosti koje mi pokušavamo očuvati. Pozdravljaju vas od srca  djeca dječjeg vrtića Dubrava, stoji u poruci koju su napisale odgojiteljice i djeca.

U ime Zagrebačke županije obratio se zamjenik župana Ervin Kolarec koji je rekao kako očekuje da će nakon izgradnje u vrtiću uživati prije svega djeca, jer kada su djeca zadovoljna, sigurno će biti zadovoljni i roditelji.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec

 –  Ja ovdje moram zahvaliti i pohvaliti angažman i entuzijazam brojnih ljudi koji su sudjelovali u ovom projektu. Prije svega načelnika gospodina Okrošu sa svojim vrijednim suradnicama i suradnicima, jer upravo oni su pokazali kako se brine za ovu općinu i ja ne sumnjam da će ovakvi i slični projekti biti i u godinama koje su pred nama, a koji će biti za dobrobit, kako žitelja Dubrave, tako i njezine okolice, izjavio je Kolarec.

Okupljenima su se obratili i izaslanik Ministarstva poljoprivrede, ravnatelj Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Mladen Fukat, izaslanik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, ravnatelj Uprave za regionalni razvoj Ivan Bota te izaslanica premijera Vlade RH, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Iva Ivanković.

Državna tajnica u Ministarstvu znanosti Iva Ivanković

–  Stvaranjem boljih uvjeta, većih i kvalitetnijih prostora poboljšavamo razvoj i rast ne samo djece, nego i onih koji rade s njima i koji ulažu izuzetan trud napor i ljubav da djeca rastu sretno i da budu kvalitetni, obrazovani građani. Ja se nadam da će izgradnja ovakvih institucija, škola i vrtića doprinijeti rastu ove općine i boljitku, naravno svih žitelja ovdje. Iskreno vam čestitam, želim puno uspjeha, puno radosti i puno, puno veselja i dječjeg smijeha na ovom mjestu, zaključila je Ivanković.

Cijeli projekt  rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Dubrava trebao bi biti gotov u 2025. godini.