Kupljen vodeni top za ekološke incidente

U borbi sa smradom Darkom vodoopskrba poduzima sve radnje kako bi dobili bitku protiv ove neugode

Smrad koji se nadvio nad Gradom Daruvarom zbog ekološkog incidenta u Iridi više nije toliko intenzivan ali nije da ga nema. Njemu pogoduje i toplo vrijeme bez kiše i kako kažu ljudi iz struke smrad će se sigurno osjetiti još neko izvjesno vrijeme .

Vladimir Lukačin direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje  d.o.o. naglašava kako ispiranje još uvijek traje i da se poduzimaju sve ostale radnje kako bi se stvari dovele u normalu:

-Ispiranje traje. U bazene smo bacili dobre bakterije-čistilice otpadnih voda i svakodnevno  nadziremo taj proces. Osim toga kupili smo i vodeni top (20 tisuća eura) koji će nam ubuduće pomoći u rješavanju ovakvih nemilih situacija na način da se smrad ne širi cijelim gradom.,nego da se prvenstveno zadržava oko pročistača.

Što se tiče daruvarske industrije i njihove proizvodnje, Lukačin dodaje kako su svi upozoreni:

-Mi trenutačno još uvijek čekamo nalaz inspekcije. Jako smo ozbiljno shvatili ovaj problem i s tim u vezi odradili smo sastanak s čelnim ljudima  iz Pivovare i Iride. Na spomenutom sastanku na  kojemu su prisustvovali njihovi direktori i tehnolozi ,zapravo su upozoreni na probleme s kojima su suočeni građani a isto tako i na probleme koje bi njih u skoroj budućnosti mogli snaći. Od inspekcijskih nadzora do nedobivanja vodopravne dozvole,  pa nadalje..  Sastanak je završio zaključkom kako će biti gotovo neophodno da sami izgrade svoje vlastite pročistače kroz slijedećih pet godina.

Ne smije se zaboraviti pri tom na žitelje Zagrebačke ulice koji svakodnevno trpe zbog smrada, koji je ponekad u tom dijelu Grada ne izdrživ:

-To mi je potpuno jasno , Bio sam zajedno s kolegicom tehnologinjom Sanjom Šmit Pelikan na drugom zakazanom sastanku s građanima ove srijede. Tenzije su bile manje jer je i smrad manji. Međutim, svi smo svjesni da će veliki dio njihovih problema nestati onoga dana kada se pročistač izgradi novi na kraju Ljudevit Sela.- zaključio je direktor Vladimir Lukačin.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik