Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić danas je u  Sportsko-rekreacijskom  centru Kukavica otvorio sedme županijske sportske susrete umirovljenika koje su okupile 320 umirovljenika.

Župan Marušić otvarajući igre kazao je kako s Maticom umirovljenika Županija gradi dobar odnos za koji očekuje da iz godine u godinu bude sve bolji. Podsjetio je kako Županija bila u financijskim problemima te kako se oporavlja će i financijska davanja prema  umirovljenicima biti sve veća  iz godine u godinu.

– Tako mi je drago da smo i omogućili da  danas bude besplatno korištenje prostora, da ćemo se mi kao Bjelovarsko bilogorska županija  i financijski uključiti kako bi pomogli Matici da plati sve  troškove koji su  nastali i sigurno,  ono što svakako mogu reći, i dalje ćemo pratiti rad vaših udruga jer dolazite iz cijele županije, a i predstavljate  na kraju krajeva, kroz razna vaša druženja i međužupanijska i državna natjecanja, sve nas, odnosno našu Bjelovarsko bilogorsku županiju i hvala vam na tome, kazao je župan Marušić.

Matica umirovljenika BBŽ prilično je aktivna u ovom dijelu godine jer nakon sportskih susreta slijedi  5.   smotra pjevačkih zborova i tradicionalno druženje umirovljenika također u Kukavici, kada će se odrediti tko će zastupati županijske umirovljenike na državnoj smotri folklora, 12. listopada u Jastrebarskom.