Nakon što je u Kaniškoj Ivi prošle godine temeljito obnovljena derutna županijska cesta od mjesnog doma u središtu sela do igrališta NK Ribar u dužini od 630 metara, ovih dana počeli su radovi na obnovi preostalih 730 metara te ceste od igrališta do mosta na rijeci Ilovi odnosno do granice Bjelovarsko-bilogorske i Požeško-slavonske županije.

–  Ta cesta je poveznica između dvije županije, a njena obnova stanovnicima Kaniške Ive i susjednih sela puno će značiti. Posebno onima koji putuju na posao u susjednu županiju ili odlaze na terapije i preglede u pakračku bolnicu. To je cesta koja vodi i prema ribičkoj kući i dječjem igralištu te drugim sadržajima u turističkoj destinaciji Zeleni vrtovi Poilovlja pa će puno značiti i u pogledu razvoja turizma u našem kraju – rekao nam je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

Na obnovu te prometnice, koja je bila u izuzetno lošem stanju, čekalo se desetljećima tako da mještani ne skrivaju zadovoljstvo njezinom obnovom. Novi asfalt i uređene bankine olakšat će prometovanje, vožnja će biti sigurnija i udobnija, a kad više ne bude puna udarnih rupa vratit će se i na kartu omiljenih biciklističkih ruta. 

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik