Nakon super uvjerljive i izuzetno važne pobjede na domaćem travnjaku prošle subote – 16. rujna protiv gostujuće momčadi Krka konačnim ishodom 4:0 kojom su razveselili sebe, a posebice svoje navijače, nogometaši Bjelovara svoj će put u Super Sport Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi, što je zapravo treći rang nadmetanja nastaviti već ovoga petka – 22. rujna.

Trener Zoran Marčetić svoje će majstore odvesti u Čavle kod tamošnjeg Grobničana te je jasno da Bjelovarčani u ovih 90 minuta, koje će se igrati u sklopu šestoga kola i započeti u 16 sati žele doći do još jednog pozitivnog rezultata kojim bi si dodatno podigli samopouzdanje, ali i učinili novi korak ka samom vrhu ukupnoga poretka ovoga nogometnoga društva. Naime, bjelovarski bijeli ovaj susret dočekuju na petom mjestu s devet osvojenih bodova.

Ipak, u cijeloj ovoj priči nešto će se pitati i momke iz Čavala koji zasigurno imaju drugačije planove, odnosno žele prikupljati bodove pred svojom publikom u nastojanju izbjeći prošlosezonski scenarij kada su se gotovo do posljednje prvenstvene runde borili za opstanak. Istina i Bog, niti na početku ovoga prvenstva lopta ih ne sluša previše što zapravo znači da su u dosadašnjem tijeku prikupili skromnih pet bodova ostvarivši samo jedan trijumf uz dva neriješena ishoda te dva gubitka. Taj učinak im je trenutno dovoljan za tek 13. poziciju.

Dakle, sve navedeno još je jedan dodatan motiv NK Grobničan, no, isto tako, sve navedeno nas dovodi i do jasnog zaključka kako u ulogu blagog favorita možemo staviti goste. Međutim, puno puta se u Super Sport Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi dokazalo da svatko svakoga može savladati i da je najrelevantnije mjerilo sam teren. Tako će biti i sada s tim da se mi svakako nadamo da će se stvari odviti onako kako to želi Marčetić i njegovo nogometno društvo.

Također, nadamo se da će bjelovarski klub na ovo gostovanje otići spreman, otići znajući otkuda mu prijeti najveća opasnost – pritom mislimo na ubojitog napadača Dražena Pilčića, a naravno, kako bi došao do željenog ostvarenja, bjelovarskom klubu će vrlo važna biti i podrška njegovih simpatizera. Stoga, ukoliko vam je srcu prirastao upravo NK Bjelovar i ukoliko ste u mogućnosti, zaputite se na hrvatsko primorje te od prve do posljednje minute bodrite svoje ljubimce. Sigurni smo da će im to uvelike pomoći kako bi se u svoj grad vratili uzdignutih glava.