V.d.ravnateljica Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić oduševljena je odazivom pjesnika amatera koji su se odazvali na večer poezije a koja se organizirala drugu godinu za redom u spomen na pjesnika amatera ,daruvarčanina Damira Horvata Zacskaia.

-Bilo je savršeno. Početna ideja je zaživjela i zbog toga smo jako sretni! Odazvao se veliki broj ljudi svih dobnih skupina od srednjoškolaca do penzionera.  Na kraju,svima je bilo premalo vremena jer je poezijski dio trajao oko 5o minuta dok je drugi dio večeri pripao zabavnom djelu u kojemu su nas odličnom svirkom zabavili muzičari Swing Time Kvarteta. Stoga smo zaključili da iduće godine se još više posvetimo pjesnicima amaterima koji će imati priliku čitati svoje stihove. Stoga pozivam već sada, sve koji žele slijedeće godine učestvovati da nam se slobodno jave  –rekla je ravnateljica Marija Ivandekić

Podsjećamo, u suradnji s Ogranakom Matice hrvatske u Daruvaru i Literarnog kluba Svaz Čechů v Republice Chorvatsko/Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj, Zavičajni muzej Daruvar u sklopu manifestacije Ljeto u dvorcu drugu godinu zaredom organizirao je večer poezije „Zakijeva večer – Daruvar voli svoje pjesnike“ u spomen na daruvarskog pjesnika Damira Horvata Zacskaia.

Više u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.