Za rukometaše Bjelovara ove subote – 16. rujna konačno kreće ono pravo i ono što su svi članovi RK Bjelovar, ali i njegovi brojni navijači očekivali. Za majstore trenera Željka Čagalja kreće nadmetanje u 1.B hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, što je zapravo drugi rang natjecanja, a prvo ovosezonsko kolo donosi im domaći meč protiv zagrebačkog RK Maksimir Pastela. Igrat će se na dobro znanom mjestu – u dvorani Europskih prvaka s tim da će se prvi sučev zvižduk začuti u, također jako dobro poznatom terminu – 19 sati i 14 minuta. Ambicije bjelovarskog kluba nepotrebno je spominjati. Dakako, one glase – naslov osvajanja prvaka ovoga rukometnoga društva i što brži povratak u „Paket 24 Premijer“ ligu.

Ipak, treba biti strpljiv, ponizan, marljivo skupljati bodove iz dvoboja u dvoboj, a prvi korak na ovom trnovitom putu je mlada momčad iz hrvatske metropole. Naravno, Bjelovarčani su pred svojim navijačima favoriti u svakom smislu riječi, no to će Čagaljev sastav, koji je ove sezone uvelike promijenjen i zapravo je mješavina mladosti i iskustva morati potvrditi i na parketu bjelovarskog rukometnog hrama. Ono što je u cijeloj ovoj priči dobro jest činjenica da su svi rukometaši zdravi, bit će na raspolaganju Čagalju, a ponajviše nas zanima kako se među novim suigračima snašao gorostasni kružni napadač Tomislav Kos – igrač koji je tek nedavno stigao u redove „Kesizubaca“.

Odgovor na to pitanje, ali i pitanje mogu li Čagaljevi majstori upisati prve bodove saznat ćemo nadolazeće subote oko 21 sat. Dakle, kada se sve sabere u jedno zaključak je da se sve ono što je bilo tijekom pripremnog razdoblja zaboravlja te se možemo i moramo nadati samo najboljem. Stoga, Bjelovarčanima ćemo u ovom, pa zatim i u svim narednim izazovima biti ogromna podrška. Vjerujemo da ćemo se na kraju sezone, usprkos tome što će ona biti duga i iscrpljujuća imati razloga veseliti, a kako bi se još jednom opravdao status „rukometnoga grada“ već u subotu pohodite dvoranu Europskih prvaka u što većem broju.