U Čakovcu je proteklog vikenda održan treći krug Hrvatskog kupa, natjecanja u badmintonu koje privlači pažnju mladih talenata iz različitih kategorija. Subota je bila rezervirana za kategorije U11, U15 i U19, dok su se U13 i U17 natjecali u nedjelju.

Unatoč ljetnoj stanci i činjenici da su se tek nedavno vratili treninzima, očekivanja nisu bila visoka. Međutim, igrači su uložili maksimalan trud, što se odrazilo na njihove rezultate.

U subotu, u kategoriji U11, Noa Đuranec se borio za medalju i na kraju zauzeo četvrto mjesto. U kategoriji do 15 godina, Jurica Dvornik zauzeo je 12. mjesto, dok je Filip Crnić bio 13. U konkurenciji parova, dečki su ostvarili šesto mjesto.

Drugi dan natjecanja donio je više uspjeha, osobito za djevojčice koje su osvojile dvije medalje. Iva Aušperger osvojila je brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji djevojčica do 13 godina, dok je u paru s Nikom Sabolović osvojila srebrnu medalju. Nika je zauzela deveto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Kod dječaka, Jurica Batinić završio je na desetom mjestu.

– Čestitke svim natjecateljima na njihovim postignućima. Nadamo se da će im ovi rezultati donijeti motivaciju za daljnji napredak. S nestrpljenjem očekujemo završnicu sezone u svim natjecanjima koja nas očekuju do kraja ove godine. Sljedeći vikend na redu je 4. krug Regionalnog kupa koji će se održati u Novskoj, kazao nam je predsjednik badminton kluba Bjelovar prof. Saša Ćurčić.