Bjelovarske Vodne usluge kreću u obnovu 22 km magistralnog vodovoda Delovi – Bjelovar putem kojega građani Bjelovara i sve bjelovarske tvrtke i ustanove dobivaju vodu. Obnovom će se riješiti i veliki gubici na transportu vode koji sada zbog dotrajalosti cijevi iznose više od 50%. U obnovu će biti utrošeno više od 16 milijuna eura, od čega će 80% biti sufinancirano iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Gradonačelnik Hrebak kazao je kako je to jedan od strateških projekata Grada Bjelovara.

–  Kroz ovaj projekt nije samo taj magistralni vodovod, ima još nekih dodatnih ulica gdje ćemo još obnoviti jedan dio vodovodnih cijevi. I mi sad doista s jednom popriličnom sigurnošću možemo reći da kad se ovaj projekt završi vodovodne cijevi neće pucati tako učestalo kao u Zagrebu. Tako da je ovo jedna velika stvar za Grad Bjelovar. Još jednom čestitam direktoru Ivančiću i njegovoj ekipi. Mislim da mi možemo, neću reći ove godine da se ne zaustavimo, al’ recimo, sljedeće godine početkom proljeća, ako sve prođe u redu, neće biti žalbi itd., možemo biti sigurni da bi radovi mogli započeti, kazao je Hrebak.

Ivan Ivančić, direktor Vodnih usluga koje su aplicirale projekt obnove kazao je kako je bila riječ o vrlo zahtjevnom poslu koji je uspješno napravljen, a sada slijede radovi na skorom raspisivanju javne nabave i pronalasku izvođača radova.

–  Rezultat svega ovoga bi trebao biti smanjenje gubitaka na području Grada Bjelovara i veća sigurnost snabdijevanja grada i općina kojima isporučujemo vodu u narednom razdoblju. Rok završetka je kraj 2025. godine, što znači da ćemo već ovih dana  objaviti tender za javno savjetovanje što po zakonu moramo u narednih 30 dana. Ako ne bude nekakvih bitnijih primjedbi i potrebe da interveniramo u dokumentaciji slijedi raspisivanje natječaja. Načelan plan je na proljeće sljedeće godine uvoditi izvođača u posao i u narednu godinu i pol, završiti sve, rekao je Ivančić.