PRIJATELJSKI RUKOMETNI TURNIR U GOSPIĆU:

Rukometaši Bjelovara odigrali su svoje dvije posljednje pripremne utakmice prije početka sezone 2023./2024. u kojoj će participirati u 1. B hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, što je zapravo drugi rang nadmetanja, a koja će započeti iduće subote – 16. rujna kada će Bjelovarčani u svojoj dvorani Europskih prvaka dočekati zagrebački sastav Maksimir Pastele. Trener Željko Čagalj ovom je prilikom svoje majstore odveo u Gospić na jednodnevni, treći po redu Memorijalni turnir „Joso Starčević Ćele“ gdje su svoje rukometne sposobnosti, osim bjelovarskog kluba prezentirali i domaćini te igrači riječke Kozale.

Nadalje, iako je rezultat zapravo bio u drugome planu bezobzirno što je uvijek lijepo pobijediti kazat ćemo kako su Čagalj i njegovo rukometno društvo pokorili Gospić. Naime, ostvarena su dva uvjerljiva trijumfa, pa je tako, nakon dugo vremena jedan pobjednički pehar stigao u rukometni grad. Bjelovarski „Kesizubci“ su pritom prikazali vrlo dobru igru protiv gospićkih i riječkih mladića iskupivši se za izrazito neugodan poraz prije svega nekoliko dana u Varaždinu od istoimenog Premijerligaša.

Isto tako, važno je napomenuti kako se nitko nije ozlijedio, pa će Čagalj tijekom ovoga tjedna na raspolaganju imati sve svoje rukometaše te moći „uglancati“  sve svoje zamisli. Zasigurno, neke od tih zamisli odnosit će se na novog kružnog napadača, gorostasnog Tomislava Kosa koji će iskusnom Stipanu Šimunoviću biti od velike pomoći i koji će, u to smo uvjereni ovdašnjim ljubiteljima rukometne igre, zajedno sa svojim suigračima iz kola u kolo donositi toliko željenu radost.

No, treba biti marljiv, ponizan, ne bahatiti se te će se to, ukoliko tako bude bjelovarskim bijelima na parketu vratiti na najbolji mogući način. Naravno, sva zbivanja u i oko RK Bjelovar ćemo pratiti tijekom čitave sezone s ogromnim zanimanjem, neumorno ga bodriti te se nadati najboljem – nadati se povratku u „Paket 24 Premijer“ ligu. Jer, upravo tamo Bjelovarčani, obzirom na svoju rukometnu povijest, ali i zbog vatrenih navijača koji itekako razumiju rukomet pripadaju.