PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ZA RUKOMETAŠICE; 1. KOLO SEZONE 2023./2024.:

ŽRK BJELOVAR – ŽRK OSIJEK 31:27

Konačno je započela sezona Prve hrvatske rukometne lige za žene 2023./2024., a u njenom prvom kolu ŽRK Bjelovar je, kako smo to i najavili tijekom tjedna na našem portalu, u dvorani Europskih prvaka ugostio osječkog prvoligaša. Treba napomenuti kako je ovaj dvoboj započeo minutom šutnje za tragično preminulu osamnaestogodišnju igračicu ŽARK Splita – Maju Zoricu, a nakon svega ova jednosmjerna priča okončana je bjelovarskim slavljem krajnjim rezultatom 31:27. Na poluvremenu je na semaforu bjelovarskog rukometnog hrama stajalo 15:12.

Dakle, majstorice trenera Darija Obrana su opravdale ulogu favorita koju su prije izlaska na parket nedvojbeno imale s tim što treba kazati i to da gošće niti u jednom trenutku nisu ostvarile poravnanje niti došle do prednosti. Ipak, svojom su upornošću držale priključak i tako je bilo sve do 34. minute, odnosno njihovog minimalnog zaostatka od 17:16. Nedugo potom, domaća vratarka Pokopac zaustavila je sedmerac iskusnoj Jerčinović te je od tog trenutka gošćama sve krenulo nizbrdo. To zapravo znači da je najbolji Bjelovarsko-bilogorski sportski kolektiv unazad nekoliko godina kreirao seriju 6-0 tako slomivši otpor Slavonki. U 44. minuti ishod je glasio 23:16, pa je sada trebalo samo rutinski dvoboj privesti kraju.

Domaće djevojke upravo to su napravile i bez prevelikog stresa, iako je u samoj završnici došlo do malog opuštanja na svoj konto uknjižile prve ovosezonske bodove. Stoga, ovo je najbolji mogući početak, najava svih ostalih velikih izazova koji predstoje ŽRK Bjelovar uz napomenu kako su Bjelovarčanke do ovog ostvarenja stigle na krilima Oremović te Ane Marie Gavrić. Obje ove rukometašice poentirale su u šest navrata. Pet egzekucija dodala je kapetanica Gašparović, a četiri Vukojević. Već spomenuta Pokopac sakupila je respektabilnih 12 intervencija (jedan sedmerac), dok Osječankama za nešto više od časnog poraza nije pomoglo niti šest golova povremene hrvatske reprezentativke Lacković, kao niti isti učinak Frančić. Borac je među vratnicama zaustavila 12 bjelovarskih pokušaja na taj način prateći svoju kolegicu Pokopac. 

I sada, kao zaključak ovog kratkog, ali slatkog osvrta pročitajte razmišljanja trenera Obrana.

–Bila je ovo, potpuno očekivano jedna nervozna utakmica. Na neki način otvaranje uvijek, za svaku momčad može biti „sklisko“ iz razloga što naprosto još ne znaš u kakvoj si formi, a možda nemaš još niti dovoljno samopouzdanja koje je inače potrebno i krasi te. Međutim, na kraju smo mi, hvala Bogu  kontrolirali zbivanja na parketu, posebice u drugom poluvremenu. Stoga, čestitam svojim djevojkama te Osječankama na, u konačnici dobroj utakmici. Sada imamo nešto „lufta“ obzirom na odustajanje ŽRK Sinj od ove lige. Shodno tome, još malo možemo podići formu i maksimalno se pripremiti za europske dvoboje koji nam predstoje krajem rujna. Prije toga još ćemo snage odmjeriti s koprivničkom Podravka Vegetom što nam realno može poslužiti kao jako dobar trening. Tako da, pred nama je još jedan mini ciklus kako bismo se što bolje prilagodili luksemburškom HBD Dudelange koji igra dosta brz, tranzicijski rukomet – zaključio je bjelovarski ženski rukometni strateg.