DVD Komuševac je u petak 8. rujna proslavilo 60. godišnjicu svog postojanja, povodom čega je održana svečana sjednica. Društvo je osnovano 3. veljače 1963. od kada neprekidno djeluje. Prvi predsjednik bio je Đuro Babec, a tajnik Ivan Oštrić. Društvo je tada brojilo 35 članova, od čega je bilo 28 aktivnih i 7 članova pomlatka 14 – 18 godina. U to vrijeme nije imalo ništa od opreme, a prva oprema koju su članovi kupili svojim sredstvima bile su vatrogasne kape. Tijekom godina Društvo se brzo razvijalo te postalo po rezultatima jedno od najjačih na području Čazme.

Povijest Društva na svečanoj sjednici, od samih početaka do današnjih dana prezentirao, je jedan od najstarijih članova Mato Paranos koji je zajedno Ladislavom Radmanom nagrađen za 60 godina rada u vatrogastvu. Inače, njih dvojica jedini su živući od osnivača društva. Osim njih i ostali članovi društva nagrađeni su plamenicama za svoj rad, te su podijeljene zahvalnice i diplome vatrogascima koji su završili osposobljavanje za vatrogasca. Svečanoj sjednici prisustvovali su članovi dobrovoljnih društava s područja Vatrogasne zajednice Grada Čazme, Ivana Žugaj predsjednica VZG Grada Čazme i izaslanica Županijske vatrogasne zajednice i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Žugaj je čestitala na ovoj visokoj obljetnici DVD-a Komuševac uz želju da svi u selu ostanu tako složni na dobrobit cijele zajednice, dok je gradonačelnik Pirak izjavio kako Društvo kao i svugdje čine ljudi, te je pohvalio sadašnje vodstvo Društva koje obilježava godišnjicu u jednom zajedništvu i slozi.

– Drago mi je da ovo društvo napreduje i da je složno, te da svojim radom oplemenjuje sredstva koja dobiju od Grada i gradske Vatrogasne zajednice. Čestitam vam u ime građana Čazme. Ne moramo se dičiti godinama koje obilježavamo, već onime što činimo, a to ste upravo vi pokazali i vaš primjer neka bude poticaj svima koji se bave vatrogastvom koji je tradicija ovoga kraja, rekao je gradonačelnik Pirak.

Osim svečane sjednice DVD-a Komuševac, održana je i Sveta misa, pokazna vježba JVP Čazma, a nakon svega i zabavni program uz glazbu i degustaciju vola s ražnja.