Daruvarska knjižnica prati potrebe učenika i s tim u vezi već deset godina unazad pomaže besplatnim instrukcijama iz onih najtežih predmeta fizike, matematike…

Tako se i  na početku ove školske godine krenulo s potragom za instruktorima.  O čemu se točno radi pojasnila je ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Romana Horvat:

-Mi već godinama provodimo ovaj program na obostrano zadovoljstvo i učenika koji trebaju pomoć iz pojedinih predmeta ali i na zadovoljstvo đaka- instruktora. Cilj nam je bio da te besplatne instrukcije dobiju prvenstveno djeca slabijeg imovinskog stanja čiji si roditelji ne mogu priuštiti plaćene instrukcije. Međutim do sada nikada nikoga nismo odbili. S druge strane đaci –instruktori, obično su to učenici gimnazije za ovu vrstu volontiranja posebno su bodovani prilikom upisa na fakultet. Interes je jako veliki, ali ne samo od đaka . Javljaju nam se i odrasli ljudi –volonteri. 

Što se tiče rezultata njih ne nedostaje. Nitko od učenika nije imao problema s predmetima iz kojih su dodatno podučavani. Kao i do sada instrukcije će se davati u prostoru knjižnice prema dogovoru instruktora i đaka.

Više pročitajte u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.