Bliži se kraj ljeta, a samim time i kraj sezone na čazmanskom biološkom kupalištu. Kako je prošla ovogodišnja sezona kupanja, provjerili smo kod voditeljice Bioparka Čazma, Dajane Petrine.

– Sezona na biološkom kupalištu je prošla izuzetno dobro. Zbilja smo zadovoljni rezultatima koje smo postigli ove godine, unatoč lošem vremenu i čestim neverama koje su nas pogađale. Broj posjetitelja tijekom ove godine bio je nešto veći nego lani, čime smo ostvarili više od 12 tisuća posjetitelja tijekom cijele godine, kazala je Petrina.

Prije zatvaranja ovogodišnje sezone, najvjerniji posjetitelji i kupači mogu se okupati još ovoga vikenda, od petka do nedjelje, u vremenu od 11 do 19 sati. Ulaz na kupalište i kupanje su sva tri dana besplatni za sve posjetitelje.

– Prognoza napokon ide na ruku. Bez obzira na to što smo zatvorili sezonu kupanja za ovu godinu, odlučili smo ipak otvoriti bazen za sve naše građane i posjetitelje ovaj vikend i ponuditi im besplatno kupanje na biološkom kupalištu, dodala je Petrina.

Osim kupališta, veliki broj posjetitelja bilježi se i na Medjamama koje su također dio projekta Čazma Natura.

– Posjećenost na Medjamama je i ove godine izuzetno dobra, što vidimo prema brojaču posjetitelja koji su postavljeni na samom ulasku i izlasku iz Medjama. To znači da se našim posjetiteljima naša staza u krošnjama izuzetno sviđa, rekla je Petrina.

Ovogodišnju sezonu kupanja, koja je počela 21. lipnja, uspješnom je ocijenio i gradonačelnik Dinko Pirak.

-Zadovoljni smo kako je prošla kupališna sezona na našem kupalištu. Drago nam je što je ono prepoznato i izvan područja našeg grada. Naime, sedamdeset posto posjetitelja na kupalište došlo je izvan područja grada Čazme, dok je trideset posto Čazmanaca. Na kraju ćemo sabrati rezultate i pripremiti se za sljedeću godinu i novu sezonu s još većim žarom. U planu imamo napraviti neke stvari koje vidimo da su potrebne, ne samo oko bazena, nego i oko Medjama. Također, planiramo obogatiti sadržaje na bazenu i izgraditi pješački most između Medjama i Vustja u dogledno vrijeme. Postoje i određeni sadržaji koje još moramo napraviti i poboljšati kako bismo pripremili ovaj kompleks za školu u prirodi, istaknuo je Pirak.