-Nama su svi projekti interesantni, a najviše zapravo oni koji naše članove potiču na fizičke  aktivnosti i druženje , a sve u cilju zdravlja – rekao je to predsjednik daruvarske Hvidre Krešimir Ivančić .

Jedan od takvih projekata je i  europski projekt „Doza sporta-doza zdravlja“, zahvaljujući kojemu su članovi HVIDRE Daruvar šetali po prirodi, održane su brojne sportske aktivnosti radionice i predavanja.

-Nakon 18 mjeseci projekt završava sportskim druženjem 16.rujna kada organziramo sportske aktivnosti u pet igara . Sportsko druženje ćemo završiti koncertom mješovite pjevačke skupine „MedjuWodje“ iz Garešnice.

U svom kontinuiranom radu, Hvidra Daruvar  do sada je odradila puno malih i čak tri europska projekta. Kroz njih su stalno zaposlene i tri osobe. Njihov rad je prepoznat i u Ministarstvu branitelja koje ih bezrezervno podržava u radu.

Ukupna vrijednost projekta  je 404.520,48 kuna s tim da je najveći dio (85 posto) sufinanciran sredstvima iz EU iz Europskog socijalnog fonda, a preostalih 15 posto sufinanciran je iz proračuna Republike Hrvatske.

Pozitivni prema svima i u dobroj suradnji Ivančić dodaje kako ih jako veseli skorašnje otvaranje daruvarskog Veteranskog centra, koji će ne samo njima već čitavoj zajednici donijeti niz novih mogućnosti.

Više pročitajte u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.