Foto/TZ Ivanić-Grad

Bučijada u Ivanić-Gradu ove godine 19. put otvara svoja vrata posjetiteljima, a održava se od 6. do 8. listopada. Turistička zajednica Ivanić-Grada i ove se godine potrudila pripremiti program prilagođen svim uzrastima uz prezentaciju proizvoda i običaja.

– Ove godine očekujemo preko 140 izlagača i posebno bismo istaknuli proizvođače bučinog ulja iz cijele Hrvatske, pivo od buče, praline punjene bučinim namazom, bučnice, bučokremšnite i ostale proizvode od buča. Svakako obiđite i sve ostale proizvođače poljoprivrednih proizvoda i istražite njihovu bogatu ponudu prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda. Na ovogodišnjoj Bučijadi sudjeluje i veliki broj kreativaca. Naš središnji gradski park i ove će godine zasjati u punom sjaju s mnoštvo detalja i skulptura od buča, istaknuli su iz TZ Ivanić-Grad.

I oko glazbenog programa organizatori su se posebno potrudili i na manifestaciju pozvali zvučna glazbena imena koja garantiraju odličnu zabavu, ali i veliki broj posjetitelja.

Glazbeni program počinje u petak 6.10. koncertima grupe Silente i 4 Tenora.U subotu će nastupiti Singrlice i Halid Bešlić, a u nedjelju Maja Šuput. Ostali programski sadržaji na glavnoj pozornici na Trgu Vladimira Nazora uključuju nastupe KUD-ova, puhačkih orkestara, mažoretkinja i mladih rock bendova.

Posebnost ove Bučijade je cooking show na kojem će sudjelovati poznati hrvatski chefovi Melkior Bašić i Damir Tomljanović.

Kompletan program ovogodišnje manifestacije javnosti će biti predstavljen 15. rujna.