13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Župan Marušić najavio raspisivanje novih mjera pomoći obrtnicima i poduzetnicima

Nove vijesti

Župan Marko Marušić posjetio je proizvodni pogon obrta DS dizajn za izradu namještaja vlasnika Darija Slavina, korisnika županijskih potpora u gospodarstvu u Grgincu u Općini Veliko Trojstvo.

Županija svake godine raspisuje mjere pomoći poduzetnicima i obrtnicima, a sve su  kreirane u suradnji s njima, odnosno njihovim komorama. Do sada su raspisana tri javna poziva za ukupno sedam mjera, a odobreno je ukupno 117 zahtjeva i preko 190 tisuća eura. Ukupan fond za mjere pomoći poduzetnicima i obrtnicima je ove godine 273 tisuće eura, oko tridesetak tisuća eura više nego prošle godine.

Prilikom posjete DS dizajnu župan Marušić je najavio raspisivanje novih mjera.

– Danas ćemo raspisati i četvrti javni poziv za preostale tri mjere koje planiramo izvršiti tijekom ove godine. Jedna je za sufinanciranje sudjelovanja na sajmovima, zatim za unapređenje infrastrukturnih projekata i treća mjera je mjera za novootvorene obrte. Na najbolji mogući način planiramo ova doznačena nova sredstva iskoristiti kako bi mogli pomoći našim obrtnicima, odnosno poduzetnicima. Javni poziv će trajati do 15. studenog, odnosno do iskorištenja  sredstava tako da i ovim putem pozivam sve zainteresirane koji zadovoljavaju sve uvjete i koji se prepoznaju da im ove mjere mogu pomoći da se svakako jave, rekao je župan Marušić.

Da obrtnicima mjere jako puno znače potvrdio je Darijo Slavin, vlasnik DS dizajna koji je korisnik županijskih mjera unazad nekoliko godina i to  najviše za nabavku novih strojeva i opremanje radionice.

– Imam šest zaposlenih. Poslujemo na području cijele Republike Hrvatske, a nešto radimo i vani. Posla hvala Bogu ima , cijene su otišle zbog stanja na tržištu kakvo je, ali i dalje se radi. Velika je stanogradnja u Bjelovaru i potrebno jako puno opremanja, kazao je Slavin.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika