Opća bolnica “Dr. Anđelko Višić” u Bjelovaru dobila je značajnu donaciju tvrtke PZC Bjelovar u vidu obnove parkirališta na križanju Mihanovićeve i Franjevačke ulice koje je zbog dotrajalosti zahtijevalo obnovu. PZC Bjelovar je izvelo radove obnove i pokrilo sve troškove.

Ravnateljica Opće bolnice dr. med. Sanela Grbaš Bratković izrazila je zadovoljstvo novim izgledom parkirališta. Istaknula je kako su pacijenti koji dolaze u bolnicu često starije dobi, a neki se koriste invalidskim kolicima ili štakama. Stanje starog parkirališta s rupama otežavalo je njihovo kretanje i predstavljalo rizik.

– Ja sam u stvari, zamolila da se pokrpaju rupe koje postoje, i to u nadi da će nam PZC izaći u susret. Novcem iz decentraliziranih sredstava koje smo dobili od Vlade želimo kupiti što više novih uređaja i nabaviti neke stvari za bolnicu kako bi poboljšali uslugu pacijentima i smanjili liste čekanja, a za ove stvari obično onda nekako nema novaca, rekla je Grbaš Bratković.

Nakon pažljivog razmatranja situacije, PZC je odlučio krenuti u obnovu parkirališta.

– Oni su se ponudili da preuzmu ovaj projekt. Mi smo samo morali osloboditi parkiralište kako bi se radovi mogli izvesti. Radnici su temeljito obnovili površinu, uključujući i nanošenje bitumenske emulzije i četiri centimetra novog asfalta, kako bi osigurali visoku kvalitetu i trajnost obnove. Ukupna vrijednost donacije iznosi oko 20 tisuća eura, što je jedna jako velika donacija za bolnicu. Ne mogu reći da je netko donirao nešto veće. Bar nisam ja čula. Ova donacija za jednu privatnu firmu baš i nije malo. Parkiralište će biti označeno i bit će dostupno za korištenje od sutra, čime će se olakšati svakodnevni život naših pacijenata i osoblja, dodala je Grbaš Bratković.

Direktorica PZC-a Marijana Radičević kazala je kako su nakon izlaska inženjera na teren zaključili da krpanje ne bi bilo dugoročno rješenje i odlučili su potpuno obnoviti parkiralište.

– Mislim da naša bolnica i naš grad zaslužuju ipak malo dugoročnije rješenje. Mi kao društveno odgovorno poduzeće odlučili smo na dobrobit svih građana obnoviti parkiralište i na taj način izaći građanima ali i bolnici ususret, dodala je Radičević.