PRIJATELJSKI RUKOMETNI TURNIR U PLOČAMA:

Posljednja provjera za rukometašice Bjelovara prije početka nove natjecateljske sezone koja će započeti idućega vikenda, subota – 9. rujna domaćim prvenstvenim dvobojem protiv ŽRK Osijek bio je Međunarodni turnir u dalekim Pločama, a koji je održan ovoga vikenda – subota 2. i nedjelja – 3. rujna povodom obilježavanja 45 godina tamošnjeg kluba. Tako su na njemu, osim domaće Dalmatinke i Bjelovarčanki nastupile i rukometašice srpskog prvaka – Železničara iz Inđije te ŽARK Split. Utakmice su odigrane u nesvakidašnjim terminima – oba dana prva od 10 sati, a druga u podne s tim što su izabranice trenera Darija Obrana u prvom polufinalu, u subotu, već od 10 sati snage odmjerile sa srpskim prvakom.

Nažalost, poražene su krajnjim ishodom 26:28, dok je iz dalmatinskog okršaja sretniji izašao sastav domaćina koji je gošće iz Splita savladao uvjerljivo, sa 37:30. Nadalje, sve izrečeno znači da je ŽRK Bjelovar igrao za broncu protiv splitske momčadi naposljetku je savladavši sa visokih 37:26. I sada, nakon ovog kratkog uvoda vam donosimo i kratke osvrte na susrete u kojima su participirale Obranove majstorice. 

ŽRK BJELOVAR – ŽRK ŽELEZNIČAR INĐIJA 26:28

Meč između trećeplasiranog sastava hrvatskog prvenstva u nekoliko prijašnjih sezona i kluba koji unazad nekoliko godina vlada srpskim ženskim rukometom bio je izrazito brz, dinamičan što je dovodilo do velikog broja tehničkih pogrešaka na obje strane, odnosno čestih izmjena u vodstvu. Treba napomenuti kako su Srpkinje u Ploče stigle sa 18 igračica od čega su tu bile tri vratarke, dok je bjelovarski strateg Obran mogao računati na svega 13 rukometašica. Na ovaj dalek put ŽRK Bjelovar se zaputio bez trojca: Sofić, Mikulić, Ravenščak uz napomenu da u ovih 60 minuta ponovo nije participirala niti kapetanica Mirna Gašparović. Razlog toga leži u činjenici što je ona ponovo osjetila bol u koljenu, pa Obran i njegov stručni stožer nisu željeli riskirati.

Naposljetku, konstatacija je kako je upravo taj širi srpski roster presudio pobjednika, ali nikako ne može ostati neopaženo niti to da su srpske vratarke kombinirano zaustavile 16 lopti, dok su bjelovarske ostale na svega pet intervencija. No, unatoč porazu ovaj sraz je poslužio bjelovarskoj momčadi koja je još jednom imala priliku vidjeti gdje se nalazi u odnosu na inozemne suparnike, suparnike koji igraju vrlo sličan rukomet onome kakvoga gaji luksemburški HBD Dudellange s kojim će Bjelovarčanke krajem ovoga mjeseca zaigrati u sklopu europskog natjecanja.

ŽRK BJELOVAR – ŽARK SPLIT 37:26

Za razliku od hrvatsko-srpskog dvoboja, onaj između Bjelovarčanki i Splićanki, odigran za brončano odličje bio je jednosmjeran. To sugerira i sam krajnji rezultat, a osim što su Obranove rukometašice puno kvalitetnije treba kazati i to da su uvelike smanjile broj tehničkih pogrešaka. Isto tako, u roster se vratila Gašparović koja je stup bjelovarske obrane, pa je stoga bjelovarski ženski rukometni prvoligaš, uslijed odličnih obrambenih reakcija dolazio do velikog broja lakih egzekucija.

Njegova je prednost svakom novom minutom samo rasla te se zapravo postavljalo samo jedno pitanje – s kolikom razlikom će najbolji Bjelovarsko-bilogorski sportski kolektiv unazad nekoliko godina apsolvirati ovu priču. Odgovor na njega je glasio već izrečenih +11, pa, kada se sve sabere u jedno možemo biti zadovoljni onime što su Gašparović i društvo prezentirali tijekom ovoga turnira, ali i tijekom čitavog pripremnog razdoblja.

Dakle, sada nam samo preostaje strpljivo čekati iduću subotu te se u prvih natjecateljskih 60 rukometnih minuta nadati prvim ovosezonskim prvenstvenim bodovima.