SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 3. KOLO; SEZONA 2023./2024.

NK BJELOVAR – NK TRNJE ZAGREB 1:0

Utakmica trećega kola Super Sport Druge hrvatske nogometne lige sezone 2023./2024., odigrana jučer – subota, 2. rujna između nogometaša Bjelovara i zagrebačkoga Trnja na bjelovarskom novoizgrađenom gradskom stadionu bila je naprosto sjajna. Naime, bila je to utakmica puna tempa od samoga početka, pa sve do kraja, utakmica s mnoštvom prilika za egzekuciju na obje strane, a nakon svih uzbuđenja travnjak su sretniji, zahvaljujući minimalnom trijumfu rezultatom 1:0 napustili domaćini.

Ipak, treba realno kazati kako se prije ovih 90 minuta smatralo da će Bjelovarsko-bilogorski klub, obzirom na svoje predstave u pripremnom razdoblju, ali ponajviše u prve dvije prvenstvene runde biti u podređenom položaju u odnosu na Zagrepčane koji su u Bjelovar stigli sa šest bodova na svom kontu i koji su na svoje treće uzastopno gostovanje došli puni optimizma u novi pozitivan završetak. No, bio je ovo neki novi, bolji NK Bjelovar, NK Bjelovar koji je bio naprosto izvrstan u svim segmentima nogometne igre. Igrači trenera Zorana Marćetića bili su agresivni, rastrčani, okomiti, a nadasve, za pohvalu je bjelovarska hrabrost koju do sada nismo mogli vidjeti.

Konstatacija da je meč bio sjajan posebice se odnosi na prvih 45 minuta u kojima su Bjelovarčani bili mnogo bolji od svog ovotjednog suparnika što zapravo znači da su gosti u prvih pola sata tek u nekoliko navrata prešli centar igrališta. S druge strane, domaćini su u tom razdoblju, najprije preko Stojanovića morali doći u vodstvo, dok je promašaj Čikvara iz neposredne blizine gotovo nevjerojatan. Naime, on je, sa svega pet metara, na iznenađenje svih okupljenih, pa i samoga sebe pogodio prečku u trenucima kada je trnjanska mreža bila nebranjena. Nakon preživljavanja svega navedenoga probudili su se i momci iz metropole.

Kolar se našao sam pred bjelovarskim mladim vratarom Iličevićem, no lopta je završila tik pokraj vrata. Uslijedio je pokušaj Marića glavom, također s pet metara kojega je odlično zaustavila već spomenuta bjelovarska „hobotnica“ – Iličević, da bi potom, u 40. minuti Kolar još jednom upisao propust. Stoga, nećemo pretjerati kada kažemo da je na semaforu bjelovarskog nogometnog zdanja umjesto 0:0, po isteku prvog dijela igre moglo stajati 3:3. Nije se dogodilo, a pobjednik je, shodno tome odlučen u nastavku koji ipak nije bio toliko sadržajan. Prvo je zaprijetio zagrebački trećeligaš. Zbilo se to preko Dobrilovića, da bi potom Marčetićevi majstori konačno naplatili svu svoju muku.

Gol koji se nakon svega pokazao dovoljnim za sva tri boda postigao je Stojanović u 67. minuti s tim što je Kupsjak ubacio u kazneni prostor gostiju, dok je Stojanović, uz, to se mora reći, puno sreće, odbijenu loptu pospremio iza leđa suparničkog vratara. Po domaćoj egzekuciji, koja je došla posve zasluženo, NK Trnje Zagreb, u čijim redovima ipak nije participirao ozlijeđeni Bjelovarčanin Jakov Crnčić je pokušao doći barem do poravnanja. Međutim, sve su to bili stihijski, nedorečeni i nedovoljno opasni napadi za fantastičnog Iličevića – mladića koji se u potpunosti uklopio u ovo sjajno bjelovarsko izdanje.

 I sada vam zaključno donosimo Marčetićeva razmišljanja, kao i trenutni ukupan poredak ovog nogometnog društva.

–Naša pobjeda je na kraju minimalna iako smo imali zaista mnoštvo prigoda. Doduše, imao ih je i naš ovotjedni suparnik. Stoga, siguran sam da su svi posjetitelji bjelovarskoga gradskoga stadiona mogli uživati u dobrom, kvalitetnom nogometu. Na kraju je bilo i drame. Naravno da u samu završnicu nije jednostavno ući sa samo jednim pogotkom prednosti jer je u takvim situacijama moguća dekoncentracija te primitak zgoditka za poravnanje. Nasreću, nije se dogodilo, pa naposljetku moram čestitati svojim nogometašima na karakteru i stvarno dobroj utakmici.

Za suparnika smo imali momčad koja se specijalizirala za gostujuće travnjake na početku ovoga prvenstva, a dokaz toga jest činjenica da je mreža NK Trnje Zagreb u prva dva kola ostala netaknuta. Dakle, nije bilo nimalo jednostavno ostvariti ovaj puni plijen, ali moram biti zadovoljan. Kreirali smo jako puno prilika, više negoli što je to bio slučaj u prva dva ovosezonska dvoboja zajedno. Sve u svemu, sretni smo ostvarenim u ovih 90 minuta.

Isto tako, ovo su tri boda koja će pred gostovanje u Pločama kod NK Jadran puno značiti za nas, posebice iz razloga što je u ovoj ligi izuzetno teško osvajati bodove u gostima. Stoga, sada možemo rasterećeni otići na krajnji jug Hrvatske i idemo tamo pokušati doći do novog trijumfa – puno toga nam je ovom prilikom kazao bjelovarski nogometni strateg.