Općina Dubrava je objavila javni poziv kojim poziva mlade obitelji i mlade da se prijave za sufinanciranje troškova stanovanja u 2023. godini. Ovaj pilot projekt provodi se u suradnji s Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, koji je Općini Dubrava dodijelio maksimalan iznos od 19.440,00 eura za provedbu ovog programa.

Prema uvjetima javnog poziva, pravo na naknadu moći će ostvariti ukupno 10 mladih obitelji ili mladih pojedinaca. Konkretno, iznos potpore iznosit će 120 eura mjesečno za mlade osobe i mlade obitelji bez djece, dok će mladi pojedinci i obitelji s djecom moći računati na mjesečnu potporu od 180 eura.

Rok za dostavu prijava za sudjelovanje u ovom programu je 30. rujna 2023. godine, ili do dana objave obavijesti o iskorištenosti raspoloživih sredstava i zatvaranju Javnog poziva, ovisno o tome koji uvjet prije nastupi.

Svi zainteresirani mladi pojedinci i obitelji mogu pronaći detaljnije informacije o uvjetima i postupku prijave na službenoj web stranici Općine Dubrava ili kontaktirati općinsku upravu za dodatne konzultacije.